Aktywne Wpisy

stndix +105
#zalesie
W nocy z czwartku na piątek włamali mi się do remontowanej chałupy i okradli mnie. Osiedle bliźniaków, zwarta zabudowa. Zajumali towaru za ok 12k zł. Objętościowo to cała paka busa. Głównie narzędzia budowlane i ogrodnicze, ale wzięli też dwa komplety kół do aut. Wynieśli to wszystko w środku nocy nie budząc nikogo poza sąsiadką przez ścianę, która to myślała że to ja sobie remontuje dom o 2 w nocy
W nocy z czwartku na piątek włamali mi się do remontowanej chałupy i okradli mnie. Osiedle bliźniaków, zwarta zabudowa. Zajumali towaru za ok 12k zł. Objętościowo to cała paka busa. Głównie narzędzia budowlane i ogrodnicze, ale wzięli też dwa komplety kół do aut. Wynieśli to wszystko w środku nocy nie budząc nikogo poza sąsiadką przez ścianę, która to myślała że to ja sobie remontuje dom o 2 w nocy

Nacho_Libre +7
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

@WiIkMcQuey: Gosciu, chatGPT to nie jest zrodlo wiedzy. To jest LLM co sobie bierze ze zrodla jakiejs wypowiedzi z neta, a nie z przepisów.
Ech dobra. Niech bedzie przyklad.
Zasadniczo jest zabronione korzystanie z telefonu na przejsciu dla pieszych czy przy przekraczaniu drogi ogolnie:
slowo klucz: ' w sposób, który prowadzi do ograniczenia możliwości obserwacji sytuacji na jezdni, drodze dla rowerów, torowisku lub przejściu dla pieszych."
Znaczy, ze mozesz sobie walnąć fotę idac przez przejscie, jezeli CI to nie uniemozliwi obserwacji tego, co sie dzieje dookola. Tak samo, tylko w drugą stronę jest z korzystaniem z telefonu nie trzymając go w dloni. Jak już kolega wyzej Ci uswiadomil, mozna korzystac z zestawu glosniomowiacego, jezeli to sie nie kloci z Art. 3 ust. 1 PoRD, czyli jezeli korzystanie z tego nie absorbuje Cie na tyle, ze nie jestes w stanie jechac bezpiecznie, bo jestes az tak skupiony na tym ekranie.
Ty nie analizujesz przepisów, tylko jakieś cytaty z googleAI, ktore z rzeczywistym stanem prawnym maja bardzo niewiele wspolnego. Zalinkowalismy CI FAKTYCZNIE PRZEPISY Z USTAWY O RUCHU DROGOWYM, ktore mowia, ze nie zawsze takie korzystanie jest dozwolone, a Ty wrzucasz screeny z interpretacji LLMów.
nie, absolutnie tak nie jest, bo są inne przepisy w PoRD, ktore takich zachowan absolutnie zabraniają. Jeżeli nie jesteś w stanie tego zrozumieć, to ja już na to nic nie poradzę.
Jeżeli jest inaczej, to poproszę faktyczny PARAGRAF, ktory na to zezwala i nie istnieje żadnen inny paragraf, który mówi, że są sytuacje, kiedy ten konkretny przepis nie ma zastosowania. Inaczej rozmowa nie ma sensu, bo pokazujesz tylko, że nie dośc że nie znasz przepisów, to również nie umiesz czytać ustaw i nie wiesz, jak ogolnie działa prawo.
Mnie też zablokował mimo, że nawet nic bezpośrednio do niego nie napisałem. :D A to, że nie dostanie powiadomienia to nawet lepiej - można go teraz tyrać i gruzowac, a nawet nie będzie o tym wiedział tytan intelektu. :D
To ja jeszcze dodam coś od siebie. Ekspert @WilkMcQuey napisał odnośnie używania telefonu w samochodzie
źródło: 1000001347
Pobierzźródło: 1000001351
Pobierz