Wpis z mikrobloga

Cieszę się, z pozytywnego odbioru mojego wczorajszego wpisu dotyczącego perfum XERJOFF NAXOS. Odezwało się sporo osób, które odważyły się wyrazić swoją opinię, że te perfumy nadają się tylko do śmieci. Jak widać, taki wpis był potrzebny, aby złamać tą kłamliwą narrację o tym jaki to wspaniały jest Naxos - nie jest.
Nie zabrakło walecznych fanatyków tego zapachu. Spodziewałem się tego, ale nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać - jak już mówiłem, są ludzie, którzy gust mają ujowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

We wczorajszym wpisie zabrakło jednego stwierdzenia - gdyby to był zapach Ferragamo albo innego Bossa, albo co gorsza Lattafa, to w życiu by nie osiągnął swojej popularności. No bo wiecie, mmmm nisza, Xerjoff, 650 pln za flakon, nie jakiś tam mainstream ( ͡° ͜ʖ ͡°) ludzie muszą się jakoś dowartościować i podbić ego. Trzeba być tego po prostu świadomym

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie, buźka
#perfumy
kanapeczkaa - Cieszę się, z pozytywnego odbioru mojego wczorajszego wpisu dotyczącego...

źródło: IMG_4687

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thority: Reflection w miare mi sie spodobal mimo tego ze jest troche dziadowy, takie 5.5/10 a interlude nie mialem okazji wachac, i chyba nie zamierzam bo perfumy amouage nie leza pod moj gust. Z niszy chyba najlepsze wrazenie na mnie wywarlo Memo Winter Palace
  • Odpowiedz
@Miaumiau358: amouage ma strasznie mocne i męczące zapachy, jest tylko kilka znosnych ktore nie bez powodu dotarly do masowego odbiorcy jak np. reflection man. Nawet ja z moim nosem ktory nie wybrzydza nie lubie 95% zapachow od amouage ale reflecition man koncze juz chyba 4 flakon xd
  • Odpowiedz
@bruhh: Zdecydowanie, bardzo mnie fascynuje jak wiele osob roznie moze tez odebrac ten sam zapach. Wiele osob uwielbia Fan your flames od nishane a dla mnie pachnie jak stary szpital i tani plastik, w tym piekno tego hobby ig
  • Odpowiedz
Fan your flames

@Miaumiau358: nishane to ja nie lubie w ogole calej marki, nie siedzi mi, maja w kazdym zapachu w swoim DNA takiego taniego araba ktorego wyczuwam w lattafach i innych tego typu.
  • Odpowiedz
@bruhh: Reszta ich zapachow moim zdaniem jest calkiem spoko, ale troche malo oryginalne są. Np wulong cha pachnie spoko ale to typowy cytrusowy perfum i niczym moim zdaniem sie nie wyroznia by usprawiedliwic tak wysoką cene
  • Odpowiedz
Bogart pour homme za 70zl przebija naxosa. Otwarcie trochę chemol ale w bazie pachnie co najmniej tak dobrze jak naxos i przebija go parametrem. A jak ktoś chce naxosa to lepiej klona alexandrii bo również przewyższa protoplaste jakością składników.
  • Odpowiedz
@Gontareek: Bo w nowych batchach go tam nie ma. Został usunięty, bo zapach brzmiał zbyt niszowo. Teraz zrobil sie miodowy słodziak. Wcześniej tytoń fajnie przełamywał tą slodycz.
  • Odpowiedz