Aktywne Wpisy

Dorciqch +119
#ogrodnictwo no dobra moi mili mam update z mojej rabaty z igrzyskami śmierci. Kilka dni po pamiętnym wpisie nie wytrzymałam i wypieliłam wszystko w diabły, bo mi zaczęło zagłuszać piwonie, czosnek i funkie. Z tego towarzystwa zależało mi najbardziej na spokoju dla piwonii. Ale, żeby nie było, że koniec tej historii jest taki smutny, że szlag wszystko trafił, zostawiłam rabatę w spokoju i postanowiłam popatrzeć, co od nowa wybije. No
źródło: Rabata śmierci
Pobierz
rio574 +276
Zachowałem taktycznie na po mistrzostwach i sobie sprawdzę jacy z nich dupni eksperci kurła #mecz
źródło: 1000069711
Pobierz

#inwestycje #etf #etfsp500 #gielda #oszczednosci
Jeśli kupiłbyś ETFSP500 rok temu, byłbyś na plusie 0,85%
Jeśli kupiłbyś 5 lat temu, byłbyś na plusie 86% co daje rocznie ponad 13%
Jeśli chcesz żyć z zysków z ETFSP500, opłaca się wybierać kasę średnio co 5 lat.
Jesli wydajesz ok 5000 zł co daje na 5 lat = 5 x 12 x 5000 zł = 300 000 zł
Aby osiągnąć takie zyski potrzebujesz zainwestować ok. 440 000 zł co po 5 latach da ok. 370 671 zł i po odliczeniu podatku ok. 300 244 zł
Obliczenia nie uwzględniają dywidend.
Będę w to szedł, na razie mam zainwestowane 2000 zł, plan to dojście do 440k zł co mi zajmie ok 18-19 lat, ale po uwzględnieniu wzrostu wartości ETF powinno to zająć ok. 10 lat, bez uwzględnienia dywidend.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
źródło: image
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Tommy_Cares: Nie pobiera, chociaż XTB rok temu zrobiło lipę jak zwykle i pobrało xD. Ale po miesiącu oddali.
(Pierwszy rok mieli z kontem IKE i sami nie wiedzieli)
BTW kolejna dywidenda 12 grudnia, mniejsza niż rok temu.. :(