Widok na kwestie finansowe mojego gospodarstwa domowego w roku 2026 zdaje się być umiarkowanie pozytywny i po kilku trudniejszych latach aż nie mogę uwierzyć, że "wytchnienie" faktycznie może przyjść. xD - Po pierwszym kwartale 2026 planujemy refinans kredytu - kilka kafli rocznie mniej na odsetkach, a jeśli jeszcze z raz obniżą stopy, to zostanie nam istna mini-ratka. - Są dobre widoki na wynegocjowanie wyższej stawki godzinowej + żona jest na dobrej drodze do podwyżki i przyjemnej premii - Ma wejść konto OKI, które przy limicie na dwie osoby pozwoli oszczędzić parę tysi na Belce - oszczędności i inwestycje kulane przez ostatnie kilka lat zaczynają dawać zauważalne i istotne w skali naszego budżetu zwroty
@Fattek: Tak chyba ogólnie powinno być, że z czasem jest łatwiej w życiu od jakiegoś wieku. Szczególnie, że tak jak wspominasz, jedno z największych wyzwań finansowych, czyli kupno nieruchomości masz już za sobą.
@Fattek: w pierwszej polowie roku ma zakonczyc sie rozprawa TSUE odnosnie wskaznika WIBOR. Jeśli zakończy się pozytywnie dla klientow to osoby, ktore skonsolidowaly lub zmienialy jakkolwiek umowe kredytowe moga nie uzyskac ewentualnych odszkodowań. Od jakiegoś czasu zauważam nagonkę na te "refinanse". Ja osobiście poczekam z jakimikolwiek ruchami do tego czasu. Już pognałem natrętną doradcę finansową która mi żonę kabaciła na refinansowanie...
Widok na kwestie finansowe mojego gospodarstwa domowego w roku 2026 zdaje się być umiarkowanie pozytywny i po kilku trudniejszych latach aż nie mogę uwierzyć, że "wytchnienie" faktycznie może przyjść. xD
- Po pierwszym kwartale 2026 planujemy refinans kredytu - kilka kafli rocznie mniej na odsetkach, a jeśli jeszcze z raz obniżą stopy, to zostanie nam istna mini-ratka.
- Są dobre widoki na wynegocjowanie wyższej stawki godzinowej + żona jest na dobrej drodze do podwyżki i przyjemnej premii
- Ma wejść konto OKI, które przy limicie na dwie osoby pozwoli oszczędzić parę tysi na Belce
- oszczędności i inwestycje kulane przez ostatnie kilka lat zaczynają dawać zauważalne i istotne w skali naszego budżetu zwroty
To wszystko jakieś podejrzane... ( ̄෴ ̄)
źródło: image
Pobierzźródło: wybuch-bomby-atomowej-chmura-grzyb%C3%B3w
Pobierzźródło: 1000160658
Pobierz