Aktywne Wpisy
PanZbigniew +1779
Update do tego wpisu
Na początku chciałbym naprawdę podziękować za tak duży odzew w tamtym wpisie. Na początku miałem obawy co do tego wpisu, że zostanie z góry uznany za bait, albo że komentarze będą nakierowane na to, że jestem cienka betaparówa, sam sobie taki los zaserwowałem itp.
Gdy myślałem, że zostanę z tym wszystkim sam i w sumie post wrzuciłem z desperacji to okazało się, że otrzymałem naprawdę dziesiątki pozytywnych odpowiedzi w komentarzach
Na początku chciałbym naprawdę podziękować za tak duży odzew w tamtym wpisie. Na początku miałem obawy co do tego wpisu, że zostanie z góry uznany za bait, albo że komentarze będą nakierowane na to, że jestem cienka betaparówa, sam sobie taki los zaserwowałem itp.
Gdy myślałem, że zostanę z tym wszystkim sam i w sumie post wrzuciłem z desperacji to okazało się, że otrzymałem naprawdę dziesiątki pozytywnych odpowiedzi w komentarzach

adisoniusz +379
Bezrobocie dzien 2, godzina 8:39:
- zawiozlem różowego do pracy
- wyszedlem z psem
-ściągnąłem i poskładałem pranie
-wstawiłem nowe pranie
-opróżniłem zmywarke
- zawiozlem różowego do pracy
- wyszedlem z psem
-ściągnąłem i poskładałem pranie
-wstawiłem nowe pranie
-opróżniłem zmywarke

źródło: image
PobierzNo i Ameryczka przypomni sobie o inflacji.
Papaj_macha.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=8h_PW9zeBAc&t=943s
źródło: Pompa_Fed
PobierzDoslownie jest taka prawidłowość, że czerwony zawsze spuszcza dolara w kiblu..
Zdarzało się że za rządów demokratów giełda szła mega w górę, ale za to deficyt budżetowy był potężny. Republikanie z reguły chyba częściej bronili dolara, niby z założenia postulowali ograniczanie wydatków państwowych i zadluzenia ale różnie z tym bywało.
Tak naprawdę patrząc na ostatnie 100 lat to nie można tutaj podać żadnej prawidłowości w stylu "demokraci robią tak a republikanie tak"
@In_thrust_we_trust Jak dla mnie może lecieć do zera ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie różnie, tylko tak jak napisałem. I taka jest prawidłowość i można tak napisać bo takie sa fakty.
Możesz sobie posprawdzać. Zawsze na koniec kadencji czerwonego dolar jest tańszy niż na początku i odwrotnie u niebieskiego. Teraz będzie to samo. Za 1 kadencji trumpa było to samo. Za Bidena tak było, za obamy i za busha też..
Bo oponujesz na podstawie czego? Przeczucia czy widzimisię?
Tzn nie wiem o czy piszesz teraz. Rozmawiamy o ostatnich 100 latach tak? No to jest tak jak napisałem
Prześledź sobie wszystkie rządy po kolei, od 1920 roku. Bo widzę że nie jesteś zorientowany
OK. podaj kilka przykładów gdzie jest odwrotnie. Ja podałem 5 gdzie się sprawdza.
Lyndon Johnson, Jimmy Carter, Calvin Coolidge i pierwsza kadencja Reagana
skąd wziąłeś dane DXY z 1963 i z 1923/29 roku jeśli można wiedzieć?