Wpis z mikrobloga

• 24
@Manden przy hassecie to dolara r----------m na <3zl, ale indeksy będą na bank na ATH.
No i Ameryczka przypomni sobie o inflacji.
Papaj_macha.jpg
  • Odpowiedz
@Manden: @gonzo91 @polllk @dzony77 @banzi pamiętajcie, nie myślcie że dacie radę przechytrzyć spadki i wzrosty, po prostu rozlożcie w miarę środki równo na cały rok i dokupujcie na dipach, nie utracie idealnie dołka i nie przejmujcie się wzrostami bo i tak zleci kolejny raz, wtedy kolejny raz dokupić i tylko tyle robić. Raczej ustawcie się tak, że w 2031-2032 będziecie szukać ile tam to wzrosło, bo
  • Odpowiedz
@Sarza01: to bardzo różnie akurat

Zdarzało się że za rządów demokratów giełda szła mega w górę, ale za to deficyt budżetowy był potężny. Republikanie z reguły chyba częściej bronili dolara, niby z założenia postulowali ograniczanie wydatków państwowych i zadluzenia ale różnie z tym bywało.

Tak naprawdę patrząc na ostatnie 100 lat to nie można tutaj podać żadnej prawidłowości w stylu "demokraci robią tak a republikanie tak"
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust:
Nie różnie, tylko tak jak napisałem. I taka jest prawidłowość i można tak napisać bo takie sa fakty.

Możesz sobie posprawdzać. Zawsze na koniec kadencji czerwonego dolar jest tańszy niż na początku i odwrotnie u niebieskiego. Teraz będzie to samo. Za 1 kadencji trumpa było to samo. Za Bidena tak było, za obamy i za busha też..

Bo oponujesz na podstawie czego? Przeczucia czy widzimisię?
  • Odpowiedz
@Sarza01:

Nie różnie, tylko tak jak napisałem

Tzn nie wiem o czy piszesz teraz. Rozmawiamy o ostatnich 100 latach tak? No to jest tak jak napisałem

Prześledź sobie wszystkie rządy po kolei, od 1920 roku. Bo widzę że nie jesteś zorientowany
  • Odpowiedz