Wpis z mikrobloga

Myślałem że gorzej się nie da. Chłop wpada w zachwyt widząc warunki mieszkaniowe jakich nawet ja nie miałem w latach 90tych, okna nam wymienili w 2009, tak samo grzejniki. Chryste panie, drewniane okna, papier zamiast klosza i że niby to są jakieś niekonwencjonalne rozwiązania XD XD XD XD XD XD

#polskieonuce #ukraina #rosja #polska
czasnawybory666 - Myślałem że gorzej się nie da. Chłop wpada w zachwyt widząc warunki...
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 41
@czasnawybory666: widać jakie ceny super. Mleko, masło to podobnie a nawet drożej niż u nas. Woda mineralna też nietania. P--o od 4pln w górę.
I to są ceny przy minimalnej, która dopiero od stycznia wyniesie 350usd! A zatem 1300pln :)
Super życie. Wynajmy w Moskwie są podobne cenowo jak w Wawie.

Ale prawaki się podniecają jak to ruskim żyje się dobrze.
Taka Polska lat 90tych, tylko niby bezrobocia nie ma.
  • Odpowiedz
  • 14
@czasnawybory666: Obejrzałem większość, zwracasz mi za leczenie. Jaka to onuca to głowa mała. Okna c-----e, ściany c-----e, oswietlenie do d--y, łazienki takiej to nie wiem czy kiedykolwiek widziałem, syf na ulicach ale za to drogo i pensja mała.
  • Odpowiedz
  • 15
@czasnawybory666: syf jak c--j. W Polsce takie mieszkania to już od dawna albo są w promilu posiadaczy. Okna skrzyniowe to jest totalne dziadostwo pod każdym względem. Pomijając nawet to. Ogólny syf na ścianach, łazienka ohydna, brudna, koło wanny to jakieś cuda z sylikonem. W przedsionku zatłuszczona obleśna tapeta. Jak ktoś przyjechał z jakiegoś 4 świata z Afryki gdzie są domki z gówna i blachy to pewnie się podnieca. W Polsce
  • Odpowiedz
@czasnawybory666: ostatnio dodał wpis gdzie gada że w rosji się wszędzie je chleb i że u nas np. zupy się nie je z chlebem a u nich tak, ja nie wiem czy on głupiego udaje czy to są jakieś sztuczki na idiotów żeby pokazać im jak to rosja jest im bliska
  • Odpowiedz
@orgin246: Na tym filmiku pokazuje o co chodzi, ale nie zna termodynamiki i nie rozumie kontekstu. Nieodpowiednia wentylacja wymusza częste wietrzenie, a ostre grzanie jest po to, aby szybko przywrócić stan akceptowalny. Zazwyczaj jeszcze jest tak, że za ciepło jest tylko w fragmencie mieszkania, a są części, gdzie nawet przy zamkniętych oknach pizga złem z Syberii.
  • Odpowiedz
  • 4
@czasnawybory666: co się dziwisz, "kerownik" ostatnio po afrykach i ameryce pd biegał, więc to dla niego luksus. Ogólnie typ jest męczący jak się zacznie go oglądać więcej. Powtarzany w kółko scenariusz. A od białorusi to już na typa nawet nie mogę patrzeć.
  • Odpowiedz
  • 12
@czasnawybory666: Chłop w Afryce całkiem przypadkiem trafił w sklepie na produkty z napisami, że to dary dla Ukrainy. Następny wyjazd: Białoruś i Rosja. E spoko, na pewno zwykły jutuber.
  • Odpowiedz
@czasnawybory666: Podróżuje po Rosji to już agent? Jedyny legitny podróżnik na polskim YT, który zrobił Afganistan stopem, dużą część Afryki a już dostaje łatke agenta bo coś mu nostaligcznie przypomniało rozwiązania, które były widoczne u nas jeszcze 15 lat temu.
  • Odpowiedz