Wpis z mikrobloga

#wykopoweprzeboje
II Faza grupowa, grupa 8

Drabinka
FAQ
Playlista na YT
Playlista na Spotify
playlisty mogą być niekompletne
Jeśli chcesz być wołany/a lub wypisany/a z wołania napisz do mnie na PW.
#anime
yourgrandma - #wykopoweprzeboje 
II Faza grupowa, grupa 8

Drabinka
FAQ
Playlista na ...

źródło: 32dc19e094f2a572722149d3b405bbcc17533fe2cceba01731a83804f5d0cc66

Pobierz

Zagłosuj na lepszy utwór:

• Dog Fight (Initial D) 34.9% (76)
  • Król Szamanów (wersja polska) 42.7% (93)
  • Papermoon (Soul Eater) 22.5% (49)

Oddanych głosów: 218

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NieBendePrasowac: Król Szamanów było emitowane na Jetixie z pełnym polskim dubbingiem, dlatego jest tak popularne. Dla wielu była to pierwsza styczność z anime i to nawet nieświadoma, bo po prostu była to kolejna bajka. Sam właśnie po latach zorientowałem się, że Król Szamanów to było anime - podobnie z Naruto, które też leciało na jetixie i miało polski dubbing (ale chyba tylko do okolic 100 odcinków)
  • Odpowiedz
  • 0
@Logytaze Po pierwsze jakoś trzeba uszeregować w rankingu utwory, żeby dało się mniej więcej podzielić na koszyki itd.
Po drugie były nie raz w przeszłości konkursy, które miały blisko 300 piosenek nawet (czyli praktycznie wszystkie wchodziły) i straaasznie się dłużyły, przez co stawały się nudne i wiele osób to krytykowało. Dlatego ustaliłem limit.
Ogólnie wszystko masz wyjaśnione w FAQ jak to działa (które swoją drogą muszę uaktualnić, bo zmieniło się kilka
  • Odpowiedz
@NieBendePrasowac: Teraz sprawdziłem, że Naruto było w Polsce emitowane w latach 2007 - 2008 i miało zdubbingowanych 103 odcinki. Ja wtedy chodziłem do podstawówki i nie miałem pojęcia czym jest nawet anime, bo dla mnie to była kolejna bajka, którą odpalałem przed spaniem xd

Później jak zacząłem chodzić do liceum, to się zakumplowałem z trzema ziomkami, którzy oglądali Naruto i gadali o nim na przerwach, więc żeby ogarniać o czym
  • Odpowiedz