Wpis z mikrobloga

Jeżeli kiedykolwiek nabierzecie się na propagandę strachu, że Rosja zaraz będzie atakować i podbijać NATO, miejcie w głowie, że oni od listopada 2022 do teraz zdobyli około 1% Ukrainy.

#ukraina #rosja #wojna
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SmartCheetah: nie podbije nawet estońskiej wioski ale chodzi o to żeby wybić im z głowy próby. Bo choć pobicie tej zarazy nie byłoby trudne to zawsze będzie kosztowne bo albo kogoś zabija albo wystrzelą jakąś rakietę na szkole.

A casus Ukrainy pokazał że nie rozumieją że nikt ich nie chce i nie rozumieją że są słabi militarnie. I przez to mogą się rzucać - bo rządzą nimi niedoinformowani i niekompetentni
  • Odpowiedz
@SmartCheetah: Nakręcanie strachem europy trwa. Przestali straszyć Zachód teraz straszą Europę Centralną. Najważniejsze do nie poddać się propagandzie i nie bać Ruskich. Te wszystkie dywersje to jedyne na co ich stać.
  • Odpowiedz
@SmartCheetah: @Grzesiok @gwiazdozbior: Ciekawe jest to co piszecie, bo to jest spójne z przekazem Brauna i Putina (brak agresji na NATO, powody oczywiście inne), natomiast podważa to przekaz naszych sojuszników (USA, Niemcy, Ukraina), którzy twierdzą, że wojna jest jak najbardziej możliwa.
  • Odpowiedz
@omicronns: a czy ja pisałem, że nie jest możliwa? Napisałem, że rosją rządzą głupcy nie rozumiejący w jakim miejscu się znajdują i jakie mają możliwości. I skoro bezmyślnie rzucili się na ukrainę oczekując witania kwiatami to tak samo mogą rzucić się na Estonię ale skończą z jeszcze większą pięścią w nosie.

Dlatego wszyscy mówią, że trzeba się zbroić. Bo jak upośledzony dres z baseballem widzi cię paradującego z dwoma baseballami
  • Odpowiedz