Wpis z mikrobloga

Intzelu, kobiety wcale nie lecą na wygląd i kasę, one szukają mężczyzn, którzy nie są dupkami, potrafią czytać emocje i je okazywać. Jest ci źle? Powiedz to! Kobiety akurat są w takich sytuacjach bardziej wspierające, psycholożka w Polsacie mówiła!

Tymczasem rzeczywistość:

#blackpill #redpill #zwiazki #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski
Piter1489 - Intzelu, kobiety wcale nie lecą na wygląd i kasę, one szukają mężczyzn, k...

źródło: 1000012127

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 45
@choochoomotherfucker: Mordko, to jest mem, dla wielu chłopów bardzo życiowy i zgodny z ich doświadczeniem ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ile to jest historii, kiedy jeden z drugim się nasłucha dobrych rad i otworzy się przed partnerką czy okaże słabość, wtedy dzieje się magia, stopniowe ochłodzenie relacji i nagle ona stwierdza, że potrzebuje przestrzeni i zostańmy przyjaciółmi ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Wiem, że
  • Odpowiedz
@Piter1489: Nie wiem jak wy chcecie budowac zwiazek długoterminowy bez okazywania emocji? Przeciez to nawet w przyjacielskiej relacji jest wymagane jesli mowimy o glebszej relacji a nie znajomych, lol.
  • Odpowiedz
@Piter1489: @jegertilbake naaah właśnie te memy dobrze uczą młodych facetów. Rodzice zawiedli, szkoła zawiodła, dobrzy znajomi zawiedli - to ostateczny ratunek mają takie właśnie memy i kanały na yt redpilowe(amerykańskie). Pojawiają się masowo i dają do myślenia.
Widać postęp- zero facetów w klubach w ameryce, kluby w uk padają na ryj xd trochę mniej simpów, faceci budują swoją wartość.
  • Odpowiedz
@smallboobslover: Zbudowalem zwiazek z kobieta, ktora kocham i jest obecnie moja zona. Na poczatku bylem zablokowany emocjonalnie co wynikalo z bycia s----------m/ wychowania w taki a nie inny sposob a ona pozwolila mi sie otworzyc i rozwinac dramatycznie na tym polu na czym skorzystalem i nigdy nie czulem sie osadzany za uzewnetrznianie swoich emocji. Ten mechanizm wynika jedynie ze strachu i obawy, ze tak sie stanie a takie memy sprawiaja,
  • Odpowiedz
@Piter1489: tzn jeśli kobieta jest długo z facetem to może i się będzie opiekować. Ale wyobraź sobie, że masz 25lat, jesteś na ukrainie, od 7 lat masz ładną dziewczynę(jeszcze bez ślubu i bez dzieci), wysyłają Cię na front. Wracasz z frontu bez ręki albo nogi. No to jaka szansa, że taka dziewczyna nie pójdzie do innego? No nie wiem ale się domyślam.
Dziś to rzeczywistość wielu ukraińców, kiedyś to może
  • Odpowiedz
Wracasz z frontu bez ręki albo nogi. No to jaka szansa, że taka dziewczyna nie pójdzie do innego?

@kill15you: Ostatnio ktos rzucal badanie, ze w przypadku gdy partner/ partnerka zachoruje na raka czy ma jakies inne powazne choroby to mezczyzni znacznie czesciej porzucaja kobiete niz odwrotnie.

Problem ktory opisales bardziej tyczy sie obowiazkowej sluzby wojskowej dla mezczyzn (i ogolnie wojny gdzie to oni walcza z uwagi na warunki fizyczne) niz relacji damsko-meskich
  • Odpowiedz
  • 2
@jegertilbake:

Przyjmowanie rad na temat zwiazkow od osob, ktore nie trzymaly za reke to skrajny debilizm

Klasyka, argumentum ad nietrzymanium za rękę. Ja trzymałem i potwierdzam prawdziwość mema, to często rzeczywistość dla facetów, a ta deklarowana empatia i możliwość bycia wysłuchanym to tylko taka pokazówka, w rzeczywistości jak pojawiają się problemy to "ona nie będzie twoim psychologiem".
  • Odpowiedz
@Piter1489: po prostu nie rozumiecie kobiet incele ( ͡º ͜ʖ͡º)

one narzekają na facetów, że nie dzielą się emocjami, po to by sobie na nich ponarzekać z przyjaciółeczkami (którym potem i tak obrabiają d--y) i zacieśniać więzi, rozładować trochę emocji, a nie po to by faceci je słuchali i się dla nich zmieniali na cipy
  • Odpowiedz
@jegertilbake: absolutnie nic teraz, bo uważam, że to determinuje rynek matrymonialny i ogólnie natura człowieka, natomiast odnosiłem się do wpisu OP-a.
Jeśli coś jest wymagające a nie musisz tego brać na siebie to masz sporą szansę że Ci się nie będzie chciało.
Zaznaczyłem też, że miałem na myśli długotrwały związek(bez dzieci) ale nie małżeństwo i zrobiłem to celowo.
Żeby to co podesłałeś miało sens trzeba by się zastanowić jaką rolę odgrywają tutaj
  • Odpowiedz