Aktywne Wpisy

kluha666 +385
Pijcie ze mną kompot! Znalazłem pracę! Przed chwilą dzwonił do mnie dział HR w firmie w której byłem na rozmowie i zdecydowali się na współpracę ze mną :)) Praca na monitoringu jako pracownik ochrony. Ileż można na samej rencie siedzieć?
#schizofrenia #praca #pracbaza #chwalesie
#schizofrenia #praca #pracbaza #chwalesie

GooPae +8
Każesz juniorowi na rekrutacji wypisać hello world w konsoli, żeby sprawdzić czy środowisko działa. Produkuje coś takiego. Jaka jest twoja reakcja?
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #korposwiat #java #pracait #rekrutacja #pracbaza
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #korposwiat #java #pracait #rekrutacja #pracbaza
źródło: image
Pobierz

Dlaczego jesteś na b2b a nie na wspaniałym UoP z darami świętymi jak urlopy i inne cuda?
Wspaniały UoP z urlopami:
PobierzWtedy KUP powoduje to, że nie wpadniesz w drugi próg, a jak przy porównaniu B2B odliczysz 26 urlopu + świeta wolne od pracy to wychodzi prawie to samo + ochrona UOP + L4 itp.
Przy większych kwotach to własnie tak to wygląda jak u ciebie ( ͡° ʖ̯ ͡
Nóż się w kieszeni otwierał.
Na UOP w II próg wpada kawaler zarabiający 11,7k brutto.
@b7kj: Bzdura. Przy 20k brutto/mc ( i 80% KUP, czyli tyle ile przeciętnie ma programista) to jest 27~k rocznie więcej.
177 249,36 vs 150 744,36
Dla 30k brutto to 38k~ różnicy rocznie.
256 870,18 vs 218 472,18
https://www.bankier.pl/narzedzia/kalkulator-placowy
@Huczek: xD
Ciekawe, skąd ogarniesz 80% KUP u programisty
@niedorzecznybubr: A potem znowu podnieść dla UoP (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
Uopiarze sa tak ekstremalnie j----i w tym kraju ze szkoda strzepic ryja. A w branzy o b2b nie ma mowy, tym bardziej o jakies KUPie
Pobierz@xyzzy: a to wcale nie jest najwyższy próg
@git_commit: zapomnieliście, że potem składek społecznych ZUS
@Lketoglutaran: nie cieszysz sie, ze 10 wyborcom KO/PiS zasponsorowales 800+? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Autorskie koszty uzyskania przychodu może i tak, faktycznie. Ale grono osób które mogą z tego korzystać na UoPie jest wąskie, co pokazuje że nawet na UoP są równi i równiejsi ( ͡º ͜ʖ͡º)
@xyzzy najlepsze jest to że od pewnego poziomu zarobków brutto (w tym roku chyba 21,7k) masz "obniżkę" obciążeń, bo przestajesz płacić ZUS ( ͡° ͜ʖ ͡