Aktywne Wpisy

Sonny86 +965
źródło: scaled_1000024899
Pobierz
klaudia-hadalala +14
Dzisiaj sprzątałem u mamy na strychu. W rogu, za starymi nartami, stała szafa. Ta sama, którą mój ojciec przywiózł na początku lat 90. Nie ruszałem jej od lat. Pamiętałem, że skrywała skarby.
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
źródło: IMG_4156
Pobierz

Dlaczego jesteś na b2b a nie na wspaniałym UoP z darami świętymi jak urlopy i inne cuda?
Wspaniały UoP z urlopami:
źródło: image
Pobierz@xyzzy: dokładnie tak. Zarabiając 30000brutto zarabiasz więcej niż 95% Polaków.
Jakbyś to wynagrodzenie podzielił na 4 i rozdział 4 osobom to te osoby by awansowały do grupy 50% najlepiej zarabiających Polaków.
@eragonn14: I co z tego? Czy taka osoba jest BOGATA? Bo tak twierdzi prawo. To że w tym kraju ktoś zarabia więcej niż inni nie oznacza że jest BOGACZEM i trzeba go rozkułaczyć.
@xyzzy: i może byś jeszcze chciał wyższą kwotę wolną?
@Arivederczi: xD
Dobre progi podatkowe wjechały, srogie
Koszt życia w cywilizowanym kraju :-/
Niestety brak równości społecznej tworzy społeczeństwo pokroju Rosji czy innych batustanow.
Parodia to jest JDG, która w przypadku 90% ludzi jest zwykłą furtką do płacenia niższych podatków.
@xyzzy: nie, tak twierdzi statystyka a nie prawo
Pamiętaj że w Polsce luksusem jest kredyt na mieszkanie powyżej 100m²
@eragonn14: Nie wiem, skąd to, ale mocno polemizowałbym ze źródłami, czy o bogactwie decydują dochody a nie majątek zgromadzony. Bo wg takiej definicji ktoś mający 15 mln PLN majątku i zarabiający "ledwo co" w fundacji bo spełnia się charytatywnie nie jest bogaty.
@Arivederczi: tak, ale procentowo to nie jest tyle samo. Weźmy kogoś w okolicy mediany, 8000 brutto. Netto dostaje 5 783,91 zł, czyli 72%.
Dla przyszłorocznej minimalnej 4806 brutto, 3605 netto. 75%. Tak, 75% brutto trafia do kieszeni.
W drugą stronę: 14806 brutto miesięcznie. Taka osoba wchodzi już w 2 próg, więc policzmy rocznie. 177