Wpis z mikrobloga

@ChlopoRobotnik2137:

błąd logiczny Tuska. Ceny beda horrorem, to, że inflacja spadła, nie znaczy że ceny spadły. Zreszta każdy widzi jaka jest drożyzna w sklepach

Prawie 150 osób plusuje komentarz wykopka który nie potrafi czytać ze zrozumieniem xD Gdzoe Tusk napisał, że ceny nie spadną? Po prostu nie będą zauważalnie wyższe od tych sprzed roku które ludzie zapamiętali.
  • Odpowiedz
uwielbiam jak Pan Premier poddymia na twitterze

@splinter96: @arc_tic @ChlopoRobotnik2137 wykopowy elektorat pomyśli że ceny spadają więc co mu szkodzie tak napisać? Ja bym się bardziej zainteresował tym czy tam się koszyk inflacyjny przypadkiem nie zmienił, bo nie widzę jakichś zmian antyinflacyjnych jak obniżka VAT na niektóre produkty czy coś takiego
  • Odpowiedz
ale mediana wzrosła w ujęciu rocznym o 9.3% a minimalna o 8,5%

@fidelio-fidelio: Fajnie że wyjaśniasz w tych wpisach. Gdy PiS rządził i inflację wydupiło na kilkanaście procent to znajomi PiSowcy utkali kakao i siedzieli cichutko. Teraz rządzi dioboł Tusek, inflacja kilkukrotnie niższa i ci sami PiSowcy stękają jak to ceny wszystkiego nie rosną z miesiąca na miesiąc i z tygodnia na tydzień. Mnie się już odechciało wchodzenia w polemikę
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: zadanie jak dla kolegi wyżej, powiedz klasie, czy płace rosną szybciej od cen i co to oznacza. A czemu pisze jak do idiotów? Bo próbuje do siebie przekonać wyborców pisu i do konfederacji. Jak na mój gust to i tak zbyt skomplikowana konstrukcja, bo większość z nich raczej nie jest w stanie zrozumieć zdań złożonych.
  • Odpowiedz
  • 0
Hujtam ze nizsza jak ceny żywności itp nadal są wysokie. Gdzie kwota wolna, gdzie handlowa niedziela. Tusk powinien ustąpić z funkcji premiera bo inaczej wubory przerypią
  • Odpowiedz