Wpis z mikrobloga

5 tygodni temu odstawiłem amisulpryd.

Wczorajsze badanie:
Prolaktyna: 8,26 ng/ml (zakres referencyjny: 4 - 15)
Testosteron: 6,270 ng/ml (2,80 - 8,00)

Tymczasem rok temu, gdy przyjmowałem 150-200 mg amisulprydu:
Prolaktyna: 108,10 ng/ml (norma przekroczona 7-krotnie)
Testosteron: nie mam tego w tym badaniu, ale z innego badania zapamiętałem, że miałem poziom testosteronu w dolnej granicy normy (możliwe, że ok 3 ng/ml)

#amisulpryd #neuroleptyki #prolaktyna #testosteron #fobiaspoleczna #nerwica #schizofrenia #przegryw
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ziomus0812: Mam giekomastie.. ale tez mam nadwage (z ktorej wychodze juz). Rispolept najdluzej biorę bo od 2018 roku i ten lek tez wywolal u mnie parkonisonizm polekowy, a solian/amisan biore od 5/6 lat. Jedyny lek, który u mnie nie wywołuje skutków ubocznych to jest Lurazydon w dawce 74.5mg
  • Odpowiedz
  • 1
Rispolept najdluzej biorę bo od 2018 roku i ten lek tez wywolal u mnie parkonisonizm polekowy

@bambi_enjoyer: jak wygląda u Ciebie parkinsonizm polekowy? Pojawił się w czasie przyjmowania risperidonu, czy przy odstawianiu?
  • Odpowiedz
@ziomus0812: wygląda tak w skrócie: mam sztywne mięśnie twarzy, mowa stała się ciężka i niewyraźnie mówię. Pojawił się już dawno temu, ale nie myślałem, że to od tego leku. Od grudnia będę odstawiał Risperidon. Dopytywałem się ChatGPT i odpowiedział, że wszystko powinno wrócić do normy po kilku tygodniach.
  • Odpowiedz