Wpis z mikrobloga

Te same środowiska, które przyczyniły sie do marginalizacji Polski poprzez wymuszenie na władzy deklaracji o niewysyłaniu siła pokojowych na UA (podkreślam, deklaracji a nie wysłania) teraz płaczą, że jesteśmy odsunieci od negocjacji.
Na obrazku poszlaka, że nas nie ma bo nie deklarowalismy udziału wojskowego.

Jak popiera się politykę izolacjonizmu to sie nie powinno oczekiwać, że będziemy przy stole gdzie się coś uzgadnia.

Bartosiak niedawno pytany czy zbierać Ukraińcom 800 plus odpowiedziął wymijajaco czymś w stylu '' jeżeli polityka Polski bedzie zależna od presji pewnych grup społecznych to daleko nie zajedziemy''.

#ukraina #polityka
szurszur - Te same środowiska, które przyczyniły sie do marginalizacji Polski poprzez...

źródło: Zrzut ekranu 2025-11-24 173053

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szurszur mam nadzieję że pierwszy dasz przykład i zabierzesz się na Ukrainę walczyć. W cywilizowanym świecie deklarację mają pokrycie a to że ty jesteś wyborcą Tuska to możesz myśleć inaczej. Po co wysyłać wojska jeśli nie chce tego większość Polaków?
  • Odpowiedz
mam nadzieję że pierwszy dasz przykład i zabierzesz się na Ukrainę walczyć

@KOLEGAMAMY: Paradoks kuca:
-hehe lewaki w rurkach,
-nie będe walczył, bo najpierw muszę sobie wyhodować jaja żeby uzupelnić niedobór testosteronu ( ͡° ͜ʖ ͡°) tutaj oczywiście argument o rządzie, politykach i miłości polsko-radzieckiej xD

Sam twierdzisz, że demokracja jest do d--y ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
mam nadzieję że pierwszy dasz przykład i zabierzesz się na Ukrainę walczyć. W cywilizowanym świecie deklarację mają pokrycie a to że ty jesteś wyborcą Tuska to możesz myśleć inaczej. Po co wysyłać wojska jeśli nie chce tego większość Polaków?

@KOLEGAMAMY: Wyslalismy wojska, do Iraku, Afganistanu, do afryki, ale do Ukrainy to juz ay waaaj to wcale niepodobna tak mowic xDDD
  • Odpowiedz
@KOLEGAMAMY: Jak za obce? Bicie kacapów zawsze jest w polskim interesie. Pobita Ukraina to mocniejsza Rosja. Lepiej tłuc ich na Ukrainie niż u siebie oczywiście w ramach misji stabilizacyjnej i pokojowej.
  • Odpowiedz
  • 13
co? XD OP chce żeby Polska wysyłała swoich żołnierzy na wojnę,

@KOLEGAMAMY: Manipulujesz. Nawet nie wspomniałem o wysyłaniu polskich żołnierzy na wojnę. Żaden z krajów nie deklarował o wysłaniu żołnierzy na wojne - była mowa o siłąch pokojowych gdy zostanie uzgodniony pokój, a jeszcze potem dodawano niekiedy gdy Rosja sie na to zgodzi.
Pisałem, żeby ci którzy tak krzyczeli aby nie deklarowac wysyłania, a nawet mu zaprzeczać teraz nie płakali,
  • Odpowiedz