Aktywne Wpisy

Koziouu +243
za 10 dni minie rok jak nie ma taty, 6 grudnia dostałem od niego na mikołajki oto ta czapkę z której śmialiśmy się bardzo długo tego wieczora, że mogę w niej chodzić do pracy bo świeci i jest na baterie więc nie potrzebuje odblasku. gdybym tylko wiedział, że to jego ostatni prezent dla mnie od niego podziękował bym mu 100 razy bardziej i kompletnie inaczej. okres świąteczny kojarzy mi się znowu z
źródło: temp_file2039337509190366845
Pobierz
picasssss1 +36
Klasycznie, kolejna baba która o guwniaku wspomni dopiero po jakimś czasie, a bo po co w opisie a na co komu to potrzebne, podwójnie zmarnowany czas (╯°□°)╯︵ ┻━┻
#tinder
#tinder
źródło: IMG_20251205_214019
Pobierz

Ciekawie. Google już wygrywa kosztowo ze wszystkimi innymi w branży LLM dzięki swoim TPU, inni też chcą tak samo. #tesla też ma swoje cipy w samochodach, optimusach. Dobrze zdawać sobie z tego sprawy w kontekście zamówień do #nvidia czy #amd, że kiedyś te zamówienia zaczną spadać. Nie dziś, nie za rok, pewnie tez nie za dwa.
A zgadnijcie, kto musi te wszystkie cipy wyprodukować?
źródło: image
Pobierz@gonzo91: chodzi o procesory Tensor, które w pixelach się przegrzewają przy wyświetlaniu strony wykopu w przeglądarce? :)
Nie znam się na giełdzie, ale jutro akcje Nvidi i AMD mogą poszybować... ;)
źródło: image
Pobierzno, i jednym wpisem ma X odrobi radzie nadzorczej ostatnią wypłatę którą mu zatwierdzili...
@mk321: IMO:
Nie widzę takiej możliwości, aby skończył się boom na AI.
Co najwyżej pęknie bańka przeinwestowanych startupów, w które inwestowali giełdowi spekulanci, nie dlatego, że to firmy będą zapewniać zwroty z inwestycji, ale dlatego, że ich akcje wystrzeliwały w kosmos.
Zatem nawet jak taka bańka pęknie, spekulanci poleca
Bo to że istnieją od dawna inne wyspecjalizowane ASIC jak np. do kopania Bitcoinów (bo na GPU już się nie opłaca), to wiadomo. Ale nie robi tego Google.
Nikt nie będzie kupował wielu ASIC co wielu zastosowań. Specjalny procesor do renderowania filmu raz na miesiąc? Tak średnio bym powiedział.
To się zdziwisz.
Boom się prędko nie skończy, szanuję to że masz inną opinie na ten temat. Pozdrawiam!
https://wykop.pl/wpis/83966189/gielda-meczennicyalphabet
gdzie jest wartość w tym wszystkim?!
juz pomijając tworzenie skokow giełdowych przez twiterowanie, gdzie jest realna wartość w produktach tego człowieka?
Do reszty mi się nie chce wypowiadać, bo gadasz głupoty.
Oczywiście, że nie sprzedaje, żeby nie tracić przewagi konkurencyjnej.