Aktywne Wpisy

paczelok +113
arwok +12
#f1 może jestem ślepy, ale nie wierzę że takie cacko, które się pojawiło dzisiaj na twitterze, ominęło ten nadal wciąż aktywny tag ( ͡° ͜ʖ ͡°)
to fragment wyścigu z usługi F1 Digital+, który był w Polsce w latach 1999-2002, dotychczas jeden z największych świętych graali wyścigowych lost media w Polsce
F1 Digital+ był usługą dla abonentów cyfry+ pozwalającą oglądać wyścig F1 na siedmiu (!) kanałach
to fragment wyścigu z usługi F1 Digital+, który był w Polsce w latach 1999-2002, dotychczas jeden z największych świętych graali wyścigowych lost media w Polsce
F1 Digital+ był usługą dla abonentów cyfry+ pozwalającą oglądać wyścig F1 na siedmiu (!) kanałach

Ciekawie. Google już wygrywa kosztowo ze wszystkimi innymi w branży LLM dzięki swoim TPU, inni też chcą tak samo. #tesla też ma swoje cipy w samochodach, optimusach. Dobrze zdawać sobie z tego sprawy w kontekście zamówień do #nvidia czy #amd, że kiedyś te zamówienia zaczną spadać. Nie dziś, nie za rok, pewnie tez nie za dwa.
A zgadnijcie, kto musi te wszystkie cipy wyprodukować?
źródło: image
Pobierz@mk321:
Mówiłem o tym już 7 lat temu, nim jakiekolwiek kropo zaczęło robić marketing w AI: https://youtu.be/pEwIgZ2zSVU
Ciekawe jak szybko z rozmów typu, wiesz co, ten pęd na ai przypomina mi dot.com bubble z lat 2000-nych, przekształciło się to w powszechne stwierdzenia, że na ai jest bańka i dyskutowanie o tym co będzie dalej. Fajnie tak, kalejdoskop przerzucił kilka kliszy w świadomości przeciętnego człowieka ale zabawa kręci sie dalej.
Z wlasnych obserwacji widzę w jaki sposób ai jest pompowane w bbc i sky news