Aktywne Wpisy

moll +14
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

labla +131

-chcę by w miarę pasowały zarówno pod płaszcz, jak i do normalnych kurtek
-najlepiej poniżej kostki, by się prosto zakładały, bądź z jakimś suwakiem czy czymś - nie chcę siedzieć 20 minut, rozwiązywać, luzować, i potem zawiązywać je ponownie. Dodatkowo noga mi się łatwo poci, więc też dobrze gdyby się nie gotowała w środku.
-ważne by się nie ślizgały, porządna podeszwa to podstawa,
-dobrze jakby posłużyły kilka sezonów (bardziej z 5 niż 2),
-nie za miliony - 250-350 zł byłoby fajnie,
Dosłownie buty które założę tak jak dzisiaj w Krakowie, gdzie jeszcze nie odśnieżyli chodników i by przejść bez zaliczenia gleby, ewentualnie by wyskoczyć zimą do Zakopanego na 1 dzień.
Możecie coś polecić z ręką na sercu, co spełniłoby chociaż część z moich wymogów?
Zastanawiałem się nad takimi TImberlandami, ale czytałem różne opinie na temat tej firmy, no i nie wiem czy taki sneakers byłby dobrym wyborem na zimę.
#buty #obuwie #modameska #sneakers #ubierajsiezwykopem #timberland #zima #zakupy
źródło: image
Pobierz@dzieju41: Przypominam, że całkiem spora część ludzi w Polsce uważa iż Air Force/Jordany to zajebiste buty na zimę w naszych warunkach xD @michalxd21 Właśnie oto chodzi w takich się będziesz ślizgał. To, że po mieście to absolutnie nic nie znaczy, jakby na chodnikach też masz lód i inne rzeczy często.
@michalxd21: Szukaj butów które mają jak największe kanały w podeszwach, tak jak masz w traperach.
@dzieju41 Ja to nawet jak jest sucho wolę wyższe buty bo stopa w nich mniej marznie od zimnego chodnika.
@Cztero0404 Mi się wydaje że oprócz starych chłopów to mało kto w Polsce nosi zimą coś innego niż adidasy.
@PawelW124: chyba na tym się skończy i u mnie
To u mnie działa na odwrót - jak nie stoję godzinę to nie ma chu żeby mi noga zmarzła. Za to baaardzo szybko się poci. taki trzewik
@PawelW124: xDDDD