Wpis z mikrobloga

Mirki, zaczęła się zima i w sumie uznałem że w wieku 25 lat warto byłoby zainwestować w jakieś buty na zimę, a dokładnie to na tych kilka tygodni gdy śnieg się pojawia na ulicach (chociaż pewnie jak się okażą fajne to będą noszone częściej, np. gdy będzie zimą deszczowo czy przymrozkowo). Jednak to nie takie łatwe jakby się mogło wydawać, bo chcę kilka kryteriów żeby były spełniane:
-chcę by w miarę pasowały zarówno pod płaszcz, jak i do normalnych kurtek
-najlepiej poniżej kostki, by się prosto zakładały, bądź z jakimś suwakiem czy czymś - nie chcę siedzieć 20 minut, rozwiązywać, luzować, i potem zawiązywać je ponownie. Dodatkowo noga mi się łatwo poci, więc też dobrze gdyby się nie gotowała w środku.
-ważne by się nie ślizgały, porządna podeszwa to podstawa,
-dobrze jakby posłużyły kilka sezonów (bardziej z 5 niż 2),
-nie za miliony - 250-350 zł byłoby fajnie,
Dosłownie buty które założę tak jak dzisiaj w Krakowie, gdzie jeszcze nie odśnieżyli chodników i by przejść bez zaliczenia gleby, ewentualnie by wyskoczyć zimą do Zakopanego na 1 dzień.
Możecie coś polecić z ręką na sercu, co spełniłoby chociaż część z moich wymogów?

Zastanawiałem się nad takimi TImberlandami, ale czytałem różne opinie na temat tej firmy, no i nie wiem czy taki sneakers byłby dobrym wyborem na zimę.

#buty #obuwie #modameska #sneakers #ubierajsiezwykopem #timberland #zima #zakupy
michalxd21 - Mirki, zaczęła się zima i w sumie uznałem że w wieku 25 lat warto byłoby...

źródło: image

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@dzieju41: mieszkam w mieście, więc po chodnikach co w tym złego? Chodzi mi bardziej o but w którym nie będę się ślizgać po lodzie/ubitym śniegu, niż w którym będę mógł brodzić w 30cm zaspach ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Na serio w tych ze zdjęcia chcesz chodzić kiedy spadnie śnieg. Ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiać.

@dzieju41: Przypominam, że całkiem spora część ludzi w Polsce uważa iż Air Force/Jordany to zajebiste buty na zimę w naszych warunkach xD @michalxd21 Właśnie oto chodzi w takich się będziesz ślizgał. To, że po mieście to absolutnie nic nie znaczy, jakby na chodnikach też masz lód i inne rzeczy często.
  • Odpowiedz
dobra, to że się będę ślizgał to już wiemy - pytanie w czym się nie będę ślizgał?

@michalxd21: Szukaj butów które mają jak największe kanały w podeszwach, tak jak masz w traperach.
  • Odpowiedz
@michalxd21: Ja już 3 albo 4 rok chodzę w trzewikach z CCC i bardzo dobrze się trzymają.
@dzieju41 Ja to nawet jak jest sucho wolę wyższe buty bo stopa w nich mniej marznie od zimnego chodnika.
@Cztero0404 Mi się wydaje że oprócz starych chłopów to mało kto w Polsce nosi zimą coś innego niż adidasy.
  • Odpowiedz
  • 1
Ja już 3 albo 4 rok chodzę w trzewikach z CCC i bardzo dobrze się trzymają.

@PawelW124: chyba na tym się skończy i u mnie

Ja to nawet jak jest sucho wolę wyższe buty bo stopa w nich mniej marznie od zimnego chodnika.

To u mnie działa na odwrót - jak nie stoję godzinę to nie ma chu żeby mi noga zmarzła. Za to baaardzo szybko się poci. taki trzewik
  • Odpowiedz