Wpis z mikrobloga

Kochani, polecicie jakiś materac 160x200 gdzie ja 93kg, żona 57kg, ja sie kręcę sporo, ona mniej. Przerobilismy 3 materace Hilding i nigdy więcej, po ok. Roku kazdy zaczął sie zapadać do środka i o ile przy dwóch uznali reklamację to przy trzecim powiedzieli, ze to naturalna cechą materace xD

Czy przy takiej wadze znajdziemy cos sensownego czy lepiej szukać 2 pojedynczych materace - czy tak sie w ogóle robi?

Budżet powiedzmy 5k.
#materac #materace #lozko #mieszkanie #sen
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@konorro2: Ja mam 2 materace w łózko 200x100 i tak ramę zrobioną aby wibracje się nie przenosiły :) oboje mamy Materac Excellence Magniflex piankowy fantastycznie się na nim śpi i osobie cięższej jak i lżejszej :)
  • Odpowiedz
@konorro2: też jestem na etapie szukania materaca i już zgłupiałem. Miałem 9 lat materac BENET i już czas na zmianę. Myślałem o materacu Pasodoble Hildinga, bo szukam materaca twardego ale chyba nie mam przekonania do tych sprężyn.
Czuć pod tyłkiem jak się człowiek odbija.( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@konorro2: ja od siebie polecam markę onsen. Nie wiem, czy to marketing czy inne takie, ale śpi mi się wygodnie. Są one zrobione tylko z kilku warstw pianki poliuretanowej. Mają 90dni na oddanie go, ale zamówienia tylko online. Jakby co to polecam szukać kodów, bo można cenę fajnie obniżyć 😊
  • Odpowiedz
  • 0
@lobo: jak mam stelaz taki ramowy dzielony na pół i na obu połówkach deseczki to chyba też moge tak zrobić tylko nie wiem czy dostanę materace 80x200, dzięki sprawdzę ta marke :)
  • Odpowiedz