Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +156
Ostateczne #rozdajo z okazji Black Friday! Rozdajemy kartę podarunkową Allegro o wartości 100 zł!
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
źródło: rozdajo 28.11
Pobierz
nowszyja +31
Dlaczego Polacy to takie bezguścia? W ostatnich miesiącach przeglądałem sporo ogłoszeń sprzedaży mieszkań i to jest dramat jak kiczowato Polacy wykańczają mieszkania. Jak nie boazeria milenialsów, czyli pseudo kamień z Castoramy, który tłumie małpy przyklejały na połowie ścian w mieszkaniu 10 lat temu, to teraz płytki drewnopodobne i panele winylowe, czyli gumolit, symbol biedy lat 90-tych, a teraz nowa moda wśród milenialsów xD Dla Polaków styl i standard mierzony jest ilością wydanych
źródło: lazienka
Pobierz

Wydaje mi się, że wiele inwestycji udało się skończyć tylko dzięki temu, że wydawania pieniędzy pilnowała Unia. Sukces polskiego PKB to w dużej części sukces zagranicznych firm, które umiały dopilnować swoich interesów. A generujemy już zbyt duże koszty, kapitał z zagranicy ucieka - coraz więcej takich doniesień. Nawet o niższą cenę energii nie potrafiliśmy zadbać, nawet jednej elektrowni atomowej nie potrafiliśmy zbudować. Nie mamy know how - tylko nieliczne firmy z Polskim kapitałem i technologią. Cała Polska zalana zachodnimi dyskontami - oni potrafią kupić polski towar, nałożyć marżę i sprzedać Polakowi. Co było polskie to zamknąć, bo się nie opłaca, ale opłaca się zamówić to samo z zachodu za 2x tyle, albo produkować to samo, tylko w ich fabrykach i na ich zysk.
W polityce walka o utrzymanie władzy - widzę tylko doraźne gaszenie pożarów to tu, to tam. Brakuje sensownego, długoterminowego planu. Nie widzę, żeby ktoś chciał podejmować trudne, ale konieczne decyzje - choćby zrównanie wieku emerytalnego. O demografii to już nawet nie wspomnę. A, jeszcze wojna za miedzą. Czegoś nie wymieniłem? Ma ktoś coś na pocieszenie? Może jednak się mylę? Ale ja serio nie widzę praktycznie żadnych pozytywów na nadchodzące lata.
#gospodarka #ekonomia #pracbaza #wojna #wyznanie #przemyslenia #polska
My po prostu powtarzamy ten sam model feudalnego tworzenia bogactwa chłopami tylko zamiast orki wołami na nieopodatkowanych łanach to mamy ich postawionych przy tokarkach i arkuszach kalkulacyjnych