Wpis z mikrobloga

No i firma przerzuca u mnie kontakty na UOP. Dostałem ofertę zdalnego etatu na 28k netto jako senior dev. Wcześniej kasowałem 45k na łapę i miałem ryczałt.

Plusy - wakacje płatne i jakieś benefity. Będą płacić za podróże służbowe. Wynegocjowałem zapis ze minimum 12 miesięcy zapewnia pracy jak wcześniej wypo to zapłacą.

Minusy - mniej kasy

Mam jeszcze szanse się z tego wymiksować i zostać na starych warunkach - firma przerzuca ludzi na inną kontraktornie i generalnie nie ma problemu.

Co byście wybrali - po odjęciu kosztów z 45 zostawało z 35 co miecha o ile tak z głowy dobrze liczę.

#programowanie #pracait
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sh44ry: Przy 20% różnicy 28k UoP vs 35k B2B to nawet chorując 1 miesiąc na 5 jest do tyłu.
Na JDG może opłacać dobrowolnie składkę chorobową całe 2,5% i też po 15 dniach ZUS mu wypłaci tak jak wypłacałby firmie na UoP pracownikowi.
  • Odpowiedz
@DriveSpace wiem oferta generalnie jest jaka jest ale wiadomo nie dadzą Ci stawki jak na b2b, a te widełki to po prostu tyle ile firma ma na tym stanowisku. To jest wybór a nie negocjacja. Jak przejdę na UOP to później wpadam też w podwyżki itd., przy kontakcie nie było mowy o tego typu rzeczach.

Najgorsze że jest jeszcze wpisana hybryda, niby nie obowiązkowa u nas ale do tej pory nie
  • Odpowiedz