Wpis z mikrobloga

Poszedł update 5 minut temu :D

Teraz to ukazuje wszystkie dane, co mam. Nie tak jak wcześniej-tylko 20%.

https://offplanner.org/en/app

Ale co to jest? A takie narzędzie dla #offroad - do planowania tras. Pokazuje odcinki, gdzie wcześniej ktoś przejechał odcinek samochodem.

Im bardziej zielono - tym świeższy ślad. Im bardziej czerwono - nie ufałbym że trasa jest przejezdna.

Więc można łączyć trasy, planować swoją własną trase offroad.

#offroad #teren #terenwizja #terenowe #motoryzacja
new-object - Poszedł update 5 minut temu :D 

Teraz to ukazuje wszystkie dane, co mam...

źródło: image

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@new-object: ostrzegam. To są trasy, gdzie samochód gdzieś przejechał. Nie oznacza, że jest to legalne. To tylko referencja.
Warto dodać podczas planowania Restricted Area, by upewnić się, że to nie lasy państwowe itp.
new-object - @new-object: ostrzegam. To są trasy, gdzie samochód gdzieś przejechał. N...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Polinik: nie jest to idealne, bo kartografia nie jest idealna, nie wszystkie informacje są dostępne. Do tego GPS niektórych jest bardzo nie dokładny, jak widać poniżej. Wedle algorytmu ktoś jechał między drogami ¯\(ツ)/¯

Wyjątki będą, bo dałem z siebie całe 20% :)

I raczej nikt nie szuka offu w mieście xD
  • Odpowiedz
@new-object: znaczy przynajmniej jak chodzi o Łódź, to Ci powiem że część tras które są oznaczone, nie końca się legalne i można o-----ć sobie przypał
  • Odpowiedz
@new-object: Większość tras pokazanych wokół Olsztyna to drogi z zakazem poruszania się pojazdami, jakieś chujki jednak po nich jeżdżą jak widać... Np. droga w Lesie Warmińskim, piekna droga spacerowo/rowerowa daleko od cywilizacji i często widać ślady opon albo błoto i piach na górkach...
  • Odpowiedz