Aktywne Wpisy

Medokin99 +798
#motoryzacja #honda
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
źródło: IMG_8733
Pobierz
wscieklykabanos +631

19 listopada obchodzimy Światowy Dzień Toalet, ale jego historia jest zaskakująco młoda. Wszystko zaczęło się w 2001 roku, kiedy w Singapurze powstała Światowa Organizacja Toaletowa. Jej założyciel, Jack Sim, zauważył coś, o czym zazwyczaj nie myślimy: dla prawie 40% ludzi na świecie dostęp do czystej toalety wciąż jest luksusem.
Organizacja od początku walczy o poprawę jakości sanitariatów – przede wszystkim tych publicznych, oraz o podstawową infrastrukturę wodno-kanalizacyjną. To dzięki jej działaniom temat higieny, braku czystej wody i skutków złych warunków sanitarnych (takich jak choroby zabijające co roku tysiące dzieci) zaczął pojawiać się w globalnych debatach.
Efekty? W 2013 roku ONZ przyjęła projekt „Urządzenia sanitarne dla wszystkich” i ustanowiła 19 listopada Światowym Dniem Toalet.
#toaleta #kaufland #nietypoweswieta #grazynacore #rysunek #kibel
źródło: oryginalne-rysunki-prasowe-ilustracje-humorystyczne-i-karykatury-na zamówienie-idealne-jako-prezent-lub-dekoracja-każdy-rysunek-wykonany recznie-pelen-ironii-inteligentnego-humoru-toaleta
Pobierz