Wpis z mikrobloga

• 9
@mirko_anonim imo jesteś klasyczną egocentryczną pustą osobą, jedyne co cię jest w stanie wypełnić to dziewczyna, nie masz żadnego życia wewnętrznego, prawdziwych pasji, uczuć wyższych czy znajomych, a jak już masz dziewczynę to - tylko tak zakładam - ona szybko się zmywa bo coś jest nie tak

ot moje przypuszczenie po tym krótkim wpisie, pytasz to odpowiadam, znałem parę takich osób (co najmniej 3) i wygląda to bliźniaczo
  • Odpowiedz
Czy ja mam jakieś adhd, autyzm, nerwice czy inne jakieś combo?

@mirko_anonim: czy Ty naprawdę chcesz uzyskać diagnozę online na wykopie? Idź do psychiatry lub psychotetaputy. Problemy, które opisujesz prawdopodobnie świadczy u utrwalonych szkodliwych nawykach w myśleniu (o sobie i innych), w zachowaniu (nieadptacyjna regulacja emocji ) i przeżywaniu emocji( trudność w rozpoznawaniu i nazwaniu ich). Tabletki tych utrwalonych nawyków nie zmienią mogą jedynie krótkotrwale pomoc.
  • Odpowiedz
imo jesteś klasyczną egocentryczną pustą osobą, jedyne co cię jest w stanie wypełnić to dziewczyna, nie masz żadnego życia wewnętrznego,

@Sinti: Empatycznie. Nie ma co. Nawet jeżeli źródłem trudności tej osoby jest poczucie wewnętrznej "pustki" to lepiej nie sugerować tego w taki sposób. Za utrwalone poczucie wadliwości ( bo tak to się profesjonalnie nazywa) nie jest się winnym.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Oparłeś całe szczęście na dziewczynie to nie ma co się dziwić takiego efektu, powiem tak piguły tylko zamaskują problem, coś jak przeciwbóle na ból zęba, aby pozbyć się tego stanu to musisz fest nad sobą popracować
  • Odpowiedz
Mirki, wytłumaczycie mi może ten mechanizm? Czy ja mam jakieś adhd, autyzm, nerwice czy inne jakieś combo?

@mirko_anonim: możliwe, z chorobą psychiczną jest tak samo jak z każdą inną, jesteś zdrowy dopóki nie jesteś.

a dodatkowo zaczynam cały czas być w takim stanie, tak jak by przestraszenia albo przerażenia, nie umiem się uspokoić, siedzę przy komputerze i cały czas nogą trzęsę z nerwów.

No to tak jakby ci się krew
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nowa partnerka wywołuje wydzielenie się koktajlu neuroprzekaźników mobilizujących do stworzenia związku: oksytocyny, serotoniny, dopaminy i innych. Albo znajdź sobie nową partnerkę albo pogadaj z lekarzem psychiatrą o lekach które podwyższają poziomy takich substancji w mózgu (pewnie masz ich niedobór i to bardzo negatywnie wpływa na twoje życie, choć da się to zmienić wieloma czynikami od stylu życia, pracy, relacjami, sport, jedzenie, suple czy leki).
  • Odpowiedz