Aktywne Wpisy

Sonny86 +1139
źródło: scaled_1000024899
Pobierz
klaudia-hadalala +18
Dzisiaj sprzątałem u mamy na strychu. W rogu, za starymi nartami, stała szafa. Ta sama, którą mój ojciec przywiózł na początku lat 90. Nie ruszałem jej od lat. Pamiętałem, że skrywała skarby.
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
źródło: IMG_4156
Pobierz

Mam w swojej pracy, sąsiedztwie, rodzinie ludzi, którzy to wszystko łapią, mam wrażenie że jest ich coraz więcej. Nie da już nawet pogadać bo odpalają się strasznie. Staram się unikać już nawet próby dyskusji na te tematy bo widać, że dystans się powiększa.
Chyba przełomowym momentem było, kiedy w kampanii PiS próbował grać karta anty-ukrainska, potem Nawrocki mocno to podpalił.
Najsmutniejsze jest to, że po wybuchu wojny nasze społeczeństwo gigantyczne mnie zaskoczyło poziomem wsparcia dla Ukraińców i miałem wrażenie, że wszyscy zgadzamy się, że Rosja to rak tego świata.
Teraz, nie dość, że to poszło w zapomnienie to jeszcze duża część społeczeństwa widzi większe zagrożenie w naszych sojusznikach.
Kogo winić?
- Naszą klasę polityczną, która tak jest zakochana w walce o władzę i polaryzacji społeczeństwa, że nie widzi w tym dużo większego zagrożenia.
- Ukrainska klasę polityczną za nieumiejętność grania polskimi kompleksami, odrobinę "wdzięczności" dla świętego spokoju
- Media - za całokształt
#ukraina #wojna #propaganda #polityka
Bo jest to narracja sprzyjająca Rosji, a Rosja to chlew obsrany gównem. Pozdrawiam serdecznie.
@Grzesiok: i okazało się że mam rację
@Metris: masz rację, choć tutaj niezdecydowanie zachodu i sposób działania Trumpa ma też duże znaczenie
Z Wikipedii:
wojny polsko ruskie - 18 wojen
Z tymi złymi Niemcami za to mieliśmy 8 wojen gdzie 7 wojen odbyło się przed 1200 rokiem.
@WypadlemZKajaka: dlatego wojna dalej trwa i będzie trwała. Bardzo się niepokoję w jaki sposób wojna może się zakończyć.
@WypadlemZKajaka: w punkt. Za 10 lat może być już za późno jak sprane głowy (ludzie) będą zapraszały ruskich do nas o wyzwolenie i cyk mamy pretekst
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@WypadlemZKajaka: mimo całej mojej niechęci do PiS, jednak ciężko ich nazwać prorosyjskimi
Komentarz usunięty przez moderatora
@qoop: to jej k---a nie współczuj, jak dla mnie to prywatnie możesz sobie Ukraińcami pogardzać. Natomiast fakty są takie, że strzelają do ruskich i w naszym narodowym interesie jest ich wspierać w tym strzelaniu
Komentarz usunięty przez moderatora
@Tetsuya: tylko, że problem polega na tym, że w tej dyskusji nikt nie wygrywa. Ty jesteś dumny z siebie, druga osoba swoje wie bo jest "samodzielnie myśląca", a dystans miedzy ludźmi się zwiększa, co wpływa dość mocno na codzienne relacje.