Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +760
Orlen Polski Tinder Narodowy im. św. Jana Pawła II
źródło: 84CA792C-ADA3-4C13-82CC-E9E431AC82EA
Pobierz
Ka4az +261
Ogólnie wszyscy zachwalają Dino jako coś “polskiego” i potężnego, a od środka to jest największy Janusz jakiego poznałem XD
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
źródło: image_picker_D05F954F-A5C3-474E-A17F-94CA2C14BF17-16532-000003E3F0456415
Pobierz

Mam w swojej pracy, sąsiedztwie, rodzinie ludzi, którzy to wszystko łapią, mam wrażenie że jest ich coraz więcej. Nie da już nawet pogadać bo odpalają się strasznie. Staram się unikać już nawet próby dyskusji na te tematy bo widać, że dystans się powiększa.
Chyba przełomowym momentem było, kiedy w kampanii PiS próbował grać karta anty-ukrainska, potem Nawrocki mocno to podpalił.
Najsmutniejsze jest to, że po wybuchu wojny nasze społeczeństwo gigantyczne mnie zaskoczyło poziomem wsparcia dla Ukraińców i miałem wrażenie, że wszyscy zgadzamy się, że Rosja to rak tego świata.
Teraz, nie dość, że to poszło w zapomnienie to jeszcze duża część społeczeństwa widzi większe zagrożenie w naszych sojusznikach.
Kogo winić?
- Naszą klasę polityczną, która tak jest zakochana w walce o władzę i polaryzacji społeczeństwa, że nie widzi w tym dużo większego zagrożenia.
- Ukrainska klasę polityczną za nieumiejętność grania polskimi kompleksami, odrobinę "wdzięczności" dla świętego spokoju
- Media - za całokształt
#ukraina #wojna #propaganda #polityka
Wojny prowadzą narody. Nie państwa. Nie armia. Tylko całe narody. Jest to zawsze wspólna sprawa.
Czy ty myślisz, że ruscy pytają się mieszkańców bloków w Lwowie, czy popierają konflikt, zanim wysadzą blok w powietrze? To tak nie działa i konflikt zawsze będzie wspólną sprawa narodu.
Najgorsze jest uogólnianie, więc zaznaczaj, że chodzi o konkretne sytuacje, które miałeś Ty czy Twoi znajomi (co też nie jest żadnym wyznacznikiem, dokładnie tak jak moje obserwacje i doświadczenia). Poza tym, z Polakami
@spedytor15k: to chyba brzmi propolsko a nie antyukraińsko?
@matthew1990: Co to za pytanie? To tak jakbyś zapytał skąd wiem, że Ziemia nie jest płaska? To nie ja jestem wyjątkowy gdy twierdzę, że Ziemia jest okrągła tylko chyba ci co twierdzą inaczej właśnie chcą się takimi poczuć. Jest tyle na to dowodów, że nie wiadomo od którego zacząć i jak ktoś naprawdę nie jest
Albo nie rozumiesz o co mi chodzi (dopytaj ja chętnie wyjaśnię co mam na myśli) albo nie chcesz rozumieć, wtedy niestety nie pomogę
Chyba nie przeczytałaś mojego drugiego komentarza, bo napisałem, że tak samo dużo Polaków ma swoje za uszami i tak, na co dzień spotykam się nieprzyjemnymi sytuacjami z Polakami, tak samo jak z Ukraińcami. Nigdy nie miałem żadnych uprzedzeń, wspierałem finansowo uchodźców i osobiście im
Myślę że to ty nie do końca wiesz o co ci chodzi. Niby dobrze mówisz, ale posunąłeś się w rozkminie tak daleko, że widzisz problem nawet tam gdzie go nie ma
I dopóki sobie we
@conamirko: "Ukrainiec nie dostanie się do lekarza jak w kolejce jest Polak". A, że kolejka jest zawsze w praktyce takie stwierdzenie sprawia, że Ukrainiec nigdy się nie dostanie do lekarza. Nie mówił czegoś w ten deseń Nawrocki? Chyba jak ktoś pracuje i płaci ubezpieczenie to ma prawo do równego traktowania?
@Metris: A to ruscy kiedyś wiedzieli o co w niej chodzi? Myślę, że sobie raz dwa przypomną jak parę dni posiedzą z zimną dupą i bez paliwa.
@spedytor15k: On to dobrze rozumie tylko udaje durnia. Budowanie sobie poparcia politycznego na postulatach dla głupców nie jest niczym nowym. Nawet jak PiS czy Nawrocki jest antyrosyjski to
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@GodEmperorWasRight: jak mówił to jest gdzieś chyba nagranie albo chociaż artykuł? ( ͡º ͜ʖ͡º)