Aktywne Wpisy

wfyokyga +29
Mnie r---------a że niemcy pod koniec wojny, mieli już celowniki optyczne i noktowizyjne.
źródło: temp_file1727008429886548071
Pobierz
Ubrania robocze
Jak słyszę te dwa słowa to aż mam ciarki po plecach.
Słuchajcie Mirki tego, pochodzę z gospodarstwa rolniczego i powiem Wam jedno: jakieś 80-90% mojej garderoby przez większość życia to były UBRANIA ROBOCZE. Jak zakładałem nawet dresy, mające może 6-12 miesięcy, to zawsze był krzyk:
"JEZU CHRYSTE DLACZEGO TO ZAKŁADASZ SKORO TO NOWE A MOŻESZ ZAŁOŻYĆ STARE UBRANIE
Jak słyszę te dwa słowa to aż mam ciarki po plecach.
Słuchajcie Mirki tego, pochodzę z gospodarstwa rolniczego i powiem Wam jedno: jakieś 80-90% mojej garderoby przez większość życia to były UBRANIA ROBOCZE. Jak zakładałem nawet dresy, mające może 6-12 miesięcy, to zawsze był krzyk:
"JEZU CHRYSTE DLACZEGO TO ZAKŁADASZ SKORO TO NOWE A MOŻESZ ZAŁOŻYĆ STARE UBRANIE
źródło: Ubranie na 5 pokoleń
Pobierz

Z racji zbliżającej się premiery "Złotych Wrót 2" stwierdziłem, że w sumie można byłoby przejść jedynkę. Nie mam wielkiego doświadczenia z modami do G1 czy G2 - w zeszłym roku ogrywałem tylko New Balance. Natomiast fanem jedynki i dwójki mogę się określić śmiało :)
Wracamy do Jarkendaru jako Bezimienny. Na miejscu okazuje się, że Beliar szaleje. Na dodatek odnaleziono tabliczkę, która ma prowadzić do legendarnych Złotych Wrót - miejsca pełnego bogactwa.
Główna historia podzielona na te etapy opisane powyżej jest spoko, przynajmniej przez zdecydowaną większość gry. pod koniec trochę siada, ale w ogólnym rozrachunku jest ciekawie. Nie sądziłem, że rozgrywkę w Jarkendarze da się upchnąć nawet na 20 godzin - ale rzeczywiście się da.
A reszta jak to goticzkowa reszta - latamy, robimy questy, próbujemy przyłączyć się do któregoś z obozów i pchamy główną historię. Nie oczekiwałem nic mniej, nic więcej - i to dostałem.
Dubbing również bardzo spoko - zdarzają się postacie, które brzmią jakby nagrywały swoje kwestie odkurzaczem, ale jest to zdecydowana mniejszość. Wszystko brzmi dobrze.
W zasadzie nie wiem o czym miałbym się rozpisywać - w moich oczach to bardzo kompetentnie zrobiony gothicowy mod, w który można śmiało pograć bez większych zgrzytów. Bugów nie uświadczyłem, gra potrafi się czasem wywalić do pulpitu, ale taka już jej natura. Nie ma tu żadnych większych fajerwerków, ale też chyba nie o to chodzi. No i szukanie teraz porównań w stosunku np. do Kronik Myrtany byłoby totalnie bez sensu, bo mod w tym roku skończył 11 lat.
Wiadomo, że to nie poziom Kronik, ale jak ktoś nie grał to można dać szansę. Ja dałem i dostałem to na co liczyłem - więcej Gothica w Gothicu. I fajna to była zabawa :)
Jak graliście w naprawdę fajne mody, które możecie z czystym sumieniem polecić - dajcie znać. Może nie od razu, ale kiedyś pewnie wypróbuję, bo siłą rzeczy raz na jakiś czas do Gothica wrócić trzeba :)
#gry #grykomputerowe #grypc #gothic #gothic2 #gothic2nk #zlotewrota
źródło: thumbnail_ver3
PobierzKomentarz usunięty przez autora