Aktywne Wpisy

wjkp +2
#kiciochpyta #niebieskiepaski #rozowepaski
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?

Taka krótka nitka ze szczurkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: c603e824ad0028db1c4111b7d0bd18ab
Pobierz

#januszebiznesu #gastronomia #zakopane #antykapitalizm #pieniadze
źródło: a84f6c134f6c81bc9752add5fada
Pobierz@mocne-kwity: nie ma w tym nic złego, po prostu wydyma cię w dupala bo uczciwym byłoby obniżyć cenę towaru lub usługi skoro zapłaci mniej podatków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale tu chyba raczej niewidzialna parówka wolnego ryneczku nie ma zamiaru regulować niczego
Zawsze chodzi o to by mieć możliwość sprzedawania towaru lub usług bez paragonu lub faktury, zwłaszcza klientom, którzy nigdy nie biorą paragonów
Ale setki innych klientów po Tobie się już nie upomni, i tak oto złodziejstwo trwa w najlepsze xD
@pasta_alla_carbonara: wytresowane goje bronią jeszcze janusza bo myślą że jak biorą wypłaty w kopertce pod stołem to znaczy że im janusz płaci więcej i oddaje składki zusowskie pod stołem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@DEMONzSZAFY: ciekawe nie. Gdyby tylko istniał jeden łączący szczegół ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@NaczelnyWoody: nie pierdołąch nie, ale pracowałem w sklepie gdzie marża na towarze to było 5%, branża budowalna więc średni rachunek za kilka-kilkanaście koła. Ot, zarabiało się na wolumenie.
0,2% prowizji to było dla nas za dużo i opcją była tylko gotówka lub przelew. Oczywiście wszystko było fakturowane, ale w tej branży ta prowizja jest serio znacząca.
0,2% prowizji od