Aktywne Wpisy

Teuvo +59
odpadła mi taka cześć od opiekacza ale działa nadal czyli było niepoczebne
źródło: temp_file2589944012504588732
PobierzMimo że zbliżam się powoli do 40-stki, nigdy nie korzystałem z ebooków. Ale chyba nadszedł czas. Czy ja dobrze rozumiem, że ceny #ebook w porównaniu z #ksiazki są niewiele niższe i do tego nie będę ich miał na własność? Pierwsza lepsza klasyka w cenie 40 zł za ebook to jakaś przypadek czy ja nie rozumiem idei? Jak do tego podejść racjonalnie, żeby poczytać literaturę piękną, a nie ładować

Komentarz usunięty przez autora Wpisu
te 40000 debili później uważa się za elite narodu
Ci mądrzejsi wiedzieli, że wystarczyło imprezować, pójść na łatwe studia, a i tak można zarządzać ludźmi nieumiejacymi się komunikować i kosić kasę na łatwej pracy wykorzystując ich jak roboty hahah
@elo_kebab: Xd. Za 3-4 lata będzie kryzys, ale to dlatego, że bańka AI pęknie
Takie bzdury gadasz, kiedyś skończenie ekonomii dawało eldorado i kto to teraz studiuje? Studia trzeba wybierać perspektywicznie
Teraz nieironicznie filozofia czy filologia są 100x bardziej wartościowym kierunkiem niz IT
kod bedzie klepało AI ale ludzkie interakcje to będzie "produkt premium" kumasz?
@elo_kebab: Jak zostaniesz na uczelni, bo jak nie zostaniesz to właściwie co będziesz robił? No i jeszcze zarobki? Czy w tej pracy zarobisz wiecej niż magazynier? Bo jak nie to czas poświęcony na naukę jest w zasadzie stracony
całego kodu AI nie naklepie, ale z tymi
a i tak się nie dostaniesz jak nie zostałes ukierunkowany na nie od początku liceum i z mocnymi plecami u starych i mocnym portfelem
więc możesz przynajmniej nauczyć się czegoś przydatnego i rozwijającego umysł jak podstawy informatyki, i tak bardziej przydatny kierunek niż europeistyka.
co ma młody człowiek zrobić, nie iść w ogóle na
@elo_kebab: wpisz sobie w google: Indie, Pune i przestan bajdurzyc o stabilnej przyszlosci w polskiej branzy IT
Całe szczęście, że nigdy nie studiowałem informatyki, jeszcze jest dla mnie jakaś szansa.
BTW jak to jest, że płaczecie, że nie ma pracy, stawki słabe, a moi klienci mają rekrutacje otwarte po kilka miesięcy i nie mogą znaleźć nikogo sensownego za stawki rzędu 30k+? To może coś jest w tych ludziach? Może popracujcie nad komunikacją i angielskim, bo
Na tamte czasy te kierunki dawały perspektywe
Teraz IT to umarła branża w recesji i nawet obniżenie stop nie zwiększa ilości ofert pracy
No i nadal nie wiem dlaczego moi klienci nie mogą nikogo zatrudnić? Skoro wszyscy jesteście tacy zajebiści i zastanawiacie się nad lekarskim. Na pewno jakbyście byli lekarzami to od razu 250k na miesiąc, a nie jesteście w stanie zarobić
@BreathDeath: konkurencja jest ogromna, bo coraz wiecej korpo przeorientowuje sie z Polski na Indie, nietechniczni managerowie po wyzszej szkole gotowania na gazie dostaja orgazmu gdy excel sie zieleni od zmiany zlotowek na rupie i sruuuuuuuu przenosza projekt do Indii
@Zimm3man: Nie zgodzę się, IT to jest topka wynagrodzeń w Polsce. Pomijając zerową odpowiedzialność i brak stresu. Robisz PR, czekasz 2h na review, w tym czasie pora na CS'a. ;)
@git_commit A potem znowu do PL i wszyscy zadowoleni. No i to są te mało wartościowe projekty raczej. Musicie sobie wszyscy zdać sprawę, że nie będzie 30k na miesiąc
@BreathDeath: ale przecież to jest k---a mem a nie rzeczywistośc, ochłon chłopie xD
W memach o Kamilku jest może 10% prawdy ale zobacz sobie np na Post @BlackpillMonster o kredycie, on 24k netto gruba żonka 4k netto - no