Wpis z mikrobloga

@mati1990 ale co mam odpisać? Dałeś przykład totalnie z innej beczki który nie ma nic wspolnego z opisanym problemem w memie. Na takiego rowerzystę który jedzie obok ddr mogę się denerwować i irytować ale do głowy by mi nie przyszło żeby dzwonić na policję albo tym bardziej próbować zepchnąć go do rowu albo blokować mu jazdę dalej.
Wymyślacie argumenty z d--y. Napisałem mema o tym że konfitura czy inny inteligent używają
  • Odpowiedz
  • 1
@chudykbr: ale to jest dokładnie taka sama sytuacja, oboje macie w dupie przepisy ruchu drogowego i nie istnieje fikołek który tu byś wykonał. Czym się różni wkurzenie pieszego na dzbana kierowcę który zawalił chodnik i niema jak przejść od wkurzenia ułomnego kierowcy który nie umie sobie poradzić z małą przeszkodą. śmieszne że próbujesz poróżnić wkurzenie obu użytkowników przestrzeni publicznej i wmawiać że jeden ma racje drugi nie. Wszyscy wiedzieliśmy że
  • Odpowiedz
@mati1990 po drugie- zależy wam tak bardzo na tym chdoniku aby się nie niszczył ale jak firma budowlana rozkłada rusztowania na chodnikach w większych miastach gdzie cały ciężar skupia się na małych punktach w pojedynczych kostkach co może powodować pękanie to jakoś się nie p-------------e. Ktoś wcześniej dawał mi nawet zdjęcia rozjechane go trawnika jako argument żeby nie jeździć po chodniku vo już w ogóle jest z czapy wyjęte xD nic
  • Odpowiedz
  • 1
Na takiego rowerzystę który jedzie obok ddr mogę się denerwować i irytować ale do głowy by mi nie przyszło żeby dzwonić na policję albo tym bardziej próbować zepchnąć go do rowu albo blokować mu jazdę dalej.

@chudykbr: oj to mało rowerem po polsce jeździsz, zdarzają się takie dzbany, często. ostatnio baran w dostawczaku próbował mi zatarasować drogę będąc w korku, po 2 próbach z lewej i prawej w końcu go
  • Odpowiedz
@mati1990 ale kierowca nie będzie celowo blokował rowerzysty tak aby nie mógł wrócić z powrotem na ddr a ci youtuberzy właśnie tak robią xD i właśnie ten zarzut udajecie że jest przezroczysty i go nie widzicie a zarazem nie odnosicie się do niego. Ja wam przyznałem rację w sprawie parkowania i pójścia na zakupy a wy za wszelką cenę próbujecie robić z tych youtuberów nieskalanych
  • Odpowiedz
@chudykbr: czemu sie dziwisz ze rowerzysci nie korzystajac z ddr?

Rowerzysta jadac wzdluz glownej jezdni ddr nie ma pierwszenstwa na skrzyzowaniach, zawsze musi przepuszczac samochody
Ma pierwszenstwo dopiero jak znajdzie sie na przejezdzie czyli musi zwolnic prawie do zera
Jadac jezdnia pierwszenstwo ma tak jak samochody
  • Odpowiedz
  • 0
@chudykbr: no właśnie gość celowo mi próbował zablokować przecisnąć się w korku - akurat nie było tutaj drogi rowerowej i z godnie z prawem musiałem jechać po jezdni ale baran nie chciał tego zrozumieć i musiałem po chodniku
  • Odpowiedz
@mati1990 no to jeśli ta sytuacja cię w------a to miałeś okazję doświadczyć tego co czuje kierowca gdy konfitura czy inny stopcham blokuje mu wyjazd z miejsca w którym się zatrzymał nawet jeżeli przyznał im rację że zrobił źle i chce po prostu odjechać
  • Odpowiedz
@mati1990 a przy każdym paczkomacie lub sklepie jest zakaz parkowania? Jeżeli tak to masz rację. Nie chce mi się ciągnąć tego dalej bo co rusz to kolejne przykłady z waszej strony które nie odnoszą się do moich pytań.
  • Odpowiedz
  • 1
@chudykbr: a co konfitura się rozdwoił i każdą sytuacje nagrał? xD
on tylko nagrywa rażące łamanie prawa a że jest aż tyle tego to pokazuje że są potrzebni ludzie tacy jak on żeby to j---ć ile wlezie
  • Odpowiedz
Rowerzysta jadac wzdluz glownej jezdni ddr nie ma pierwszenstwa na skrzyzowaniach, zawsze musi przepuszczac samochody

Ma pierwszenstwo dopiero jak znajdzie sie na przejezdzie czyli musi zwolnic prawie do zera

@Pawel993: jak to nie ma? Kazdy pojazd skrecajacy w drogę poprzeczną musi ustąpić pierwszeństwa tym jadącym prosto:

Kierujący pojazdem, który skręca w drogę poprzeczną, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa kierującemu rowerem, hulajnogą elektryczną lub urządzeniem transportu osobistego oraz osobie poruszającej się
  • Odpowiedz
@mati1990: Nie ma żadnej różnicy. Dlatego jak jest DDR to chętnie trąbię, migam i uprzykrzam życie rowerzystom - bo niestety przez brak tablic nie bardzo jest jak zgłosić łamanie prawa. Równie chętnie robię fotki i wysyłam na uprzejmiedonosze każdego parkującego w nieprawidłowy sposób.
  • Odpowiedz
@chudykbr: Bo u tych społeczników to jest taki typowy cykl mikrobloggera, zaczynają od dobrej roboty - szkalują rozjeżdżanie chodników, parkowanie na zakazach ogólnie wybryki kierowców których jest masa, po czym zaczynają się coraz bardziej i bardziej przywalać od najmniejsze drobiazgi, wzywać policję na dosłownie wszystko aby tylko jakiś materiał zdobyć - poczekać jeszcze trochę i zatoczą koło gdzie w końcu przegną z czymś. A robili dobrą robotę, to się sława
  • Odpowiedz