Wpis z mikrobloga

@FejsFak: Uwielbiam Twoje poczynania. Widać że trzymasz życie za rogi, I podobnie jak JarekOgarek, chyba ze śmiercią wygraliście w karty i c--j was żaden nie rusza xD
  • Odpowiedz
  • 0
ze śmiercią wygraliście w karty i c--j was żaden nie rusza xD

@Qnioo: wystarczy mieć trochę oleju w głowie i nie robić niebezpiecznych rzeczy bez chwili refleksji
  • Odpowiedz
@FejsFak z punktu widzenia mechanika lotniczego, który często podnosi 24 i więcej tonowe kloce, oraz operatora dźwigu to całkiem źle wyglądające zabezpieczenia XDDD. Ja bym pod to nie wlazł..
  • Odpowiedz
@FejsFak załóz sobie, że pomimo tych drewek pod przednimi kołami i zapewne wrzuconym biegu, to auto gibnie Ci się do tyłu. Środkowa podpora wtedy Ci się zwyczajnie składa do tyłu bo nie ma zastrzałów, a tylna w sumie też leci do tyłu bo również nie ma zastrzału. Zrób przynajmniej na tylnej podporze tylny zastrzał - wtedy ta podpora będzie stabilna.

To tylko taka szybka analiza na postawie zdjęcia. Mnie doświadczenie nauczyło
  • Odpowiedz
  • 0
Zrób przynajmniej na tylnej podporze tylny zastrzał - wtedy ta podpora będzie stabilna.

@slabyslabek: tylna podpora składa się z dwóch trójkątów więc to są chyba te zastrzały o których mówisz (w każdej z osi X i Y jest trójkąt) - nie da się tego przewrócić (auto nie stoi na biegu i próbowałem)
  • Odpowiedz
@FejsFak chodzi mi o taką 4 nogę, tak żeby podstawa w tym przypadku zrobiła krzyż. Wyobraź sobie, że auto gibie się do tyłu i ta podpora po prostu obróci się względem osi podłużnej podstawy (niebieskiej).

No ale to tak jak mówiłem, tylko analiza zdjęcia, nie wykluczam, że to jest stabilne tak jak mówisz. Bezpieczeństwo przede wszystkim.
slabyslabek - @FejsFak chodzi mi o taką 4 nogę, tak żeby podstawa w tym przypadku zro...

źródło: temp_file4699441142087320877

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@slabyslabek: ale to właśnie tak jest zrobione - tylko ta noga jest bardziej pionowa niż u ciebie na rysunku (mimo wszystko kąt myślę, że jest wystarczający - nie widać tego na zdjęciu). Czerwony trójkąt to: masz chudą nogę bardziej w głąb i grubą właśnie zamiast tej którą narysowałeś i są ze sobą połączone na dole. Cały trójkąt który ma niebieską podstawę jest pochylony a wydaje się, że jest w pionie.
  • Odpowiedz
@FejsFak właśnie przyjrzałem się jeszcze dokładniej i widać rzeczywiście, że zastrzał i pion w osi podłużnej tworzą trójkąt równoramienny, a nie prostopadły. Perspektywa zdjęcia deczko zakłamuje. No to jak to mawiamy na hucie - łeeee LaCHaaaAaA - rzeczywiście wygląda solidnie.
  • Odpowiedz