Aktywne Wpisy

Krupier +127
W Szczecinie zamontowano na drodze rowerowej coś w rodzaju progów zwalniających. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że zamontowano je w miejscu, w którym rowerzyści mają pierwszeństwo. XD
https://radioszczecin.pl/1,496971,bezpieczniej-na-sciezce-rowerowej-wzdluz-ul-wszy
Czaicie to? Kierujący samochodem wyjeżdżają z drogi wewnętrznej więc włączają się do ruchu czyli muszą ustąpić wszystkim, ale to nie im zamontowano próg zwalniający, a kierującym jadącym po drodze z pierwszeństwem. XD
Przecież
https://radioszczecin.pl/1,496971,bezpieczniej-na-sciezce-rowerowej-wzdluz-ul-wszy
Czaicie to? Kierujący samochodem wyjeżdżają z drogi wewnętrznej więc włączają się do ruchu czyli muszą ustąpić wszystkim, ale to nie im zamontowano próg zwalniający, a kierującym jadącym po drodze z pierwszeństwem. XD
Przecież
źródło: 2025-11-15_176323686310
Pobierz
Kiedyś było tyle dobrych cziperków
Teraz są w sklepach głównie laysy o smaku tektury 10 zł za trzy garści i resztę powietrza
#chipsy #takaprawda
Teraz są w sklepach głównie laysy o smaku tektury 10 zł za trzy garści i resztę powietrza
#chipsy #takaprawda
źródło: temp_file2880674162375584273
Pobierz

A teraz? Wyszło Clair Obscure, gracze ogłosili ten tytuł absolutnym peakiem gamingu. Naszemu Imperatorowi Essy o dziwo też się bardzo spodobało, na tyle ... że o--------ł tę grę w 20 godzin XD Dosłownie leciał na łeb na szyję z fabułą i w dupie miał wszystko inne. Brakowało jeszcze tylko, żeby cutscenki pomijał. Jak się komuś podoba jakaś gra, to raczej chce trochę więcej spędzić czasu, niż tylko odbębnić i zapomnieć.
Jeszcze lepszym przykładem niech będzie wyjaśnianie Maćków za to, że im się jakaś gra podobała. Ktoś z pasją do gier, a tym bardziej ktoś kto dodatkowo kreuje się na eksperta, raczej powinien być mocno zainteresowany tym, dlaczego komuś się podoba jakaś słaba gra. Powinien dociekać takich informacji, próbować spojrzeć z innej perspektywy, bo być może poszerzy to horyzonty jemu, albo jego widzom.
On zamiast tego wyzywa takie osoby z miejsca. Zachowanie rodem typowego starego fana motoryzacji, który wie że diesel jest git, a elektryk jest blee i zamiast porozmawiać z ludźmi i się dowiedzieć co nimi kieruje, że kupują elektryki, czy ma to jakieś zalety ect, to woli z miejsca powiedzieć, że elektryczny to może być czajnik i nara.
#kiszak
źródło: heatmapa
PobierzPodejrzewam, choć mogę się mylić, że Kiszak ma podobnie. Wciągają go głównie tytuły oparte na mechanikach hazardowych, a cała reszta go już
Ja mam teorie, że robi to dla hajsu, widzi że ma grono 1000 wiernych parapetów z których ma dobrą kabze i cokolwiek by nie zrobił,nieważne jak bardzo nasrałby im na ryj,to i tak będą go sponsorować.Poza tym takiego odklejonego od dorosłego życia nastolatka zamkniętego w ciele faceta po 30-stce, pewnie przeraża fakt pójścia do pracy lub zmiany branży, więc co ma zrobić zamknąć to w c--j i pójść na
Miałem dziś dokładnie takie same przemyślenia
@Danzuo: Podstawowe pytanie tutaj jest takie czy on kiedykolwiek w ogóle miał te pasję do grania. Bo sorry, ale ja tam widzę co najwyżej pasję do zarabiania pieniędzy oraz czegoś w rodzaju poczucia wyższości nad innymi którego wcześniej się nie miało z racji może trochę wyższej pozycji od niektórych przez moment.
Ale to akurat Kiszak mi zaimponował że nasrał szybciutko na ten "peak gamingu" czyli średniawego JRPGa dla ludzi którzy nigdy nie grali w JRPGi/RPG. Mały plusik dla menelobijcy
@Danzuo: musial isc za tlumem. nie mogl powiedziec, ze gra jest c-----a jak praktycznie kazdy wlacznie z graczami uznal za calkiem niezly tytul. a gra ma wszystko co kiszak nienawidzi czyli bycie jrpgiem i nacisk na klimacik/fabulke
takich przykładów jest więcej jak na przykład sifu - trochę pograł, pochwalił walkę a nie grał dalej. gra też jest bardzo trudna
@navenasd: spotkałem się z opinią w zagranicznej recenzji, że obscure jest po prostu powyżej przeciętnej grą (czyli takie 7, może 8 maks) i kiedyś takich gier była masa i nikt by się tym tak nie podniecał (potwierdzam to), a że gaming jest
@tubkas12: Ja się nie do końca mogę z tym zgodzić. Znaczy się Clair nie jest wybitne,