Wpis z mikrobloga

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że on już chyba nawet nie ma żadnej pasji do grania w gry. Jak się obejrzy te stare shoty, gdzie pykał sobie w DS3 z summonami i cieszył się jak mały dzieciak, kiedy w końcu zabił bossa, to może i tę pasję było widać.

A teraz? Wyszło Clair Obscure, gracze ogłosili ten tytuł absolutnym peakiem gamingu. Naszemu Imperatorowi Essy o dziwo też się bardzo spodobało, na tyle ... że o--------ł tę grę w 20 godzin XD Dosłownie leciał na łeb na szyję z fabułą i w dupie miał wszystko inne. Brakowało jeszcze tylko, żeby cutscenki pomijał. Jak się komuś podoba jakaś gra, to raczej chce trochę więcej spędzić czasu, niż tylko odbębnić i zapomnieć.

Jeszcze lepszym przykładem niech będzie wyjaśnianie Maćków za to, że im się jakaś gra podobała. Ktoś z pasją do gier, a tym bardziej ktoś kto dodatkowo kreuje się na eksperta, raczej powinien być mocno zainteresowany tym, dlaczego komuś się podoba jakaś słaba gra. Powinien dociekać takich informacji, próbować spojrzeć z innej perspektywy, bo być może poszerzy to horyzonty jemu, albo jego widzom.

On zamiast tego wyzywa takie osoby z miejsca. Zachowanie rodem typowego starego fana motoryzacji, który wie że diesel jest git, a elektryk jest blee i zamiast porozmawiać z ludźmi i się dowiedzieć co nimi kieruje, że kupują elektryki, czy ma to jakieś zalety ect, to woli z miejsca powiedzieć, że elektryczny to może być czajnik i nara.

#kiszak
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Danzuo: prawda to jest. To jego nawalenie Midira i później Gaela z summonami (albo z bandą c---a jak ja to lubie nazywac) fatalnie sie zestarzało biorąc pod uwagę aferę summonową i jego późniejsze wypowiedzi, że walenie bossów w soulsborn z summonami to jak pozwalanie ludziom na stosunek z własną żoną xD
  • Odpowiedz
@Danzuo: W sumie ostatnie wydarzenia i ten wpis wzbudziły we mnie takie podejrzenie: A co jak on znalazł sobie jakieś nowe hobby któremu się oddaje w całości i wyzywa te gierki tak po prostu dla hajsu totalnie na odpier*ol? To co on ostatnio robi na twitchu to jest dosłownie farmienie materiałów na youtube, (wieczna beka jak zarzucał streamerom że przeglądają tiktoki i się nie starają XDDD) odpala ciągle te same
ActiveekHere - @Danzuo: W sumie ostatnie wydarzenia i ten wpis wzbudziły we mnie taki...

źródło: heatmapa

Pobierz
  • Odpowiedz
@ActiveekHere: Też mi się wydaje, że z biegiem czasu taki negatywny content zaczął się odbijać, nawet specjalnie zacząłem oglądać filmy z okolic diablo 4 i starfielda i to są zupełnie dwa różne kiszaki, ten stary to taki spoko ziomek może ma swoje twarde opinie ale da się z nim pogadać a ten obecny to taki z którym dążysz do urwania kontaktu
  • Odpowiedz
@Danzuo: No bo tak to już bywa — z wiekiem pasja do gier trochę się ulatnia. Sam tak mam. Gram już niewiele, głównie w starsze tytuły, które kiedyś mnie ominęły. Poza tym wolę poczytać książkę, posiedzieć z rodziną, wyjść na spacer czy porobić zdjęcia. Gry są tylko dodatkiem.

Podejrzewam, choć mogę się mylić, że Kiszak ma podobnie. Wciągają go głównie tytuły oparte na mechanikach hazardowych, a cała reszta go już
  • Odpowiedz
@Danzuo:
Ja mam teorie, że robi to dla hajsu, widzi że ma grono 1000 wiernych parapetów z których ma dobrą kabze i cokolwiek by nie zrobił,nieważne jak bardzo nasrałby im na ryj,to i tak będą go sponsorować.Poza tym takiego odklejonego od dorosłego życia nastolatka zamkniętego w ciele faceta po 30-stce, pewnie przeraża fakt pójścia do pracy lub zmiany branży, więc co ma zrobić zamknąć to w c--j i pójść na
  • Odpowiedz
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że on już chyba nawet nie ma żadnej pasji do grania w gry.

@Danzuo: Podstawowe pytanie tutaj jest takie czy on kiedykolwiek w ogóle miał te pasję do grania. Bo sorry, ale ja tam widzę co najwyżej pasję do zarabiania pieniędzy oraz czegoś w rodzaju poczucia wyższości nad innymi którego wcześniej się nie miało z racji może trochę wyższej pozycji od niektórych przez moment.
  • Odpowiedz
@ActiveekHere: pamiętam widza który kiedyś zapytał się go czy nie boi sie wypalenia, było to o 2 w nocy, wiec nie był to jakiś troll czy coś, koleś miał też suba, poleciała wiązanka i tyle ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Danzuo:

Wyszło Clair Obscure, gracze ogłosili ten tytuł absolutnym peakiem gamingu. Naszemu Imperatorowi Essy o dziwo też się bardzo spodobało, na tyle ... że o--------ł tę grę w 20 godzin XD

Ale to akurat Kiszak mi zaimponował że nasrał szybciutko na ten "peak gamingu" czyli średniawego JRPGa dla ludzi którzy nigdy nie grali w JRPGi/RPG. Mały plusik dla menelobijcy
  • Odpowiedz
A teraz? Wyszło Clair Obscure, gracze ogłosili ten tytuł absolutnym peakiem gamingu. Naszemu Imperatorowi Essy o dziwo też się bardzo spodobało, na tyle ... że o--------ł tę grę w 20 godzin XD

@Danzuo: musial isc za tlumem. nie mogl powiedziec, ze gra jest c-----a jak praktycznie kazdy wlacznie z graczami uznal za calkiem niezly tytul. a gra ma wszystko co kiszak nienawidzi czyli bycie jrpgiem i nacisk na klimacik/fabulke
  • Odpowiedz
@okfmale: podobnie imo było z silksongiem - gra mu się nie podobała ale bał się krytykować bo gra ma opinie trudnej a jakby zaczął jechać to jeszcze by się okazało że daddy gamer.

takich przykładów jest więcej jak na przykład sifu - trochę pograł, pochwalił walkę a nie grał dalej. gra też jest bardzo trudna
  • Odpowiedz
Ale to akurat Kiszak mi zaimponował że nasrał szybciutko na ten "peak gamingu" czyli średniawego JRPGa dla ludzi którzy nigdy nie grali w JRPGi/RPG. Mały plusik dla menelobijcy

@navenasd: spotkałem się z opinią w zagranicznej recenzji, że obscure jest po prostu powyżej przeciętnej grą (czyli takie 7, może 8 maks) i kiedyś takich gier była masa i nikt by się tym tak nie podniecał (potwierdzam to), a że gaming jest
  • Odpowiedz
po prostu powyżej przeciętnej grą (czyli takie 7, może 8 maks) i kiedyś takich gier była masa i nikt by się tym tak nie podniecał (potwierdzam to), a że gaming jest w kiepskim stanie to właśnie ludzie widzą w tej grze mesjasza bo wychodzi tak dużo crapów ostatnio. 100% się zgadzam z tą opinią.

@tubkas12: Ja się nie do końca mogę z tym zgodzić. Znaczy się Clair nie jest wybitne,
  • Odpowiedz