Wpis z mikrobloga

Mirki, "fachowcy" kładli mi listwy przypodłogowe. Generalnie wyszło super, no ale - narożniki - zdjęcia w komentarzach. Mówili, że się nie dało tego materiału równo ściąć na 45 stopni i żebym sobie zamówił zaślepki, bo tak będzie lepiej wyglądać. Sęk w tym, że producent nie oferuje do tego konkretnego modelu zaślepek. Jakieś pomysły, jak to zamaskować? Kleili Mamutem, więc raczej nie oderwę. Myślałem wypełnić luki Mamutkiem, wygładzić go jak wyschnie i nakleić paski okleiny w tym wzorze - akurat udało mi się kupić identyczny wzór okleiny. Słucham ekspertów.

#remontujzwykopem #budujzwykopem #kiciochpyta
maybe - Mirki, "fachowcy" kładli mi listwy przypodłogowe. Generalnie wyszło super, no...

źródło: IMG_4496

Pobierz
  • 224
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja miałem sobie podokańczać w pewnych miesjcach, bo montażyści podołali i ścieli elegancko na 45 stopni ale później przyszli meblarze i pozrywali tu i ówdzie. Skrzynka uciosowa średnio się sprawdziła, chyba że jakiś brzeszczot specjalny trzeba mieć?
  • Odpowiedz
@maybe: fachowcy nie potrafią przyciąć listwy na 45stC? xD O jezu... może chociaż powiedz co to za firma, żeby inni mogli ich unikać. Wołaj o zwrot za cały materiał + za uszkodzenia ściany klejem, serio taka fuszera na legalu? Jak chociaż byli pijani przy pracy to bym zrozumiał, ale na trzeźwo to nie...
  • Odpowiedz
@maybe: dokładnie jak tu wyżej napisał konrad, skrzynka uciosowai lecisz. Uwierz gorzej niż jest obecnie nie uda Ci się zrobić tego.
Możesz spróbować minimalizować straty na ścianach odcinając klej żyłką wędkarską, o ile faktycznie tylko na klej dawali. Gdyby brzeg po cięciu nie był "gładki" to bierzesz nożyk i delikatnie go podgrzewasz. Trochę zabawy będzie jeśli będziesz robił to pierwszy raz, ale dasz radę.
  • Odpowiedz
@maybe: no słuchaj sytuacja słaba ale na plus bo mamut dobry klej. A faktycznie jak nie mieli narzędzi to i nie było jak uciąć. Zostało ci coś tych listw?
  • Odpowiedz
w ostatecznośći - wytnij horyzontalnie super cienką wartwe na długość i przyklej ją do końcówki tego pustego miejsca, nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi
będzie odstawać ze 3-4mm ale lepiej niż nie pasująca kolorem zaślepka z plastiku
  • Odpowiedz
fachowcy nie potrafią przyciąć listwy na 45stC? xD O jezu... może chociaż powiedz co to za firma, żeby inni mogli ich unikać. Wołaj o zwrot za cały materiał

@fizzly: Coś czuje że to zrobił ktoś z rodziny i dlatego tak to przyklepano a teraz jakoś próbuje się maskować xD Niewyobrażalne żeby zrobił to ktokolwiek w ogóle cokolwiek robiący w wykończeniówce nawet na czarno itd
  • Odpowiedz
@maybe: Na wstępie, pamiętaj, że żaden sposób połatania tego się nie sprawdzi jeśli jesteś estetą i zwracasz uwagę na detale. Po prostu trzeba to zerwać i zrobić od nowa. To prawidłowy sposób, rozwiązania twojego problemu. Kolejny warunek, to musisz mieć czas, siłę i chęci na naprawę. OK, rozważmy opcje druciarskie:

- Chyba najłatwiej dopasować zaślepkę z innego systemu. Będzie konieczność lekkiej obróbki, ale ogarniesz nawet prostymi narzędziami, choć czeka cię dużo
  • Odpowiedz