Wpis z mikrobloga

Netflixowy Wiedzmin dał ciała a wielu miejscach jeśli o obsadę chodzi.
Ale kompletna porażka to Regis. I nie, nie chodzi nawet o przekoloryzowaną charakteryzację czy kolor skóry zupełnie nie pasujący do tej postaci.

Ta postać w serialu po prostu została przedstawiona nijako. Niczym nie interesuje, nie ma ciekawych dialogów. Siedzi i nic nie robi. Zupełne przeciwieństwo przedstawione w pierwowzorach.

Może się rozkręci ale pierwszy odcinek z nim to klapa jakich mało w tym średnim serialu.

#netflix #wiedzmin
ATAT-2 - Netflixowy Wiedzmin dał ciała a wielu miejscach jeśli o obsadę chodzi. 
Ale ...

źródło: image

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ATAT-2: Jestem w połowie sezonu i uważam, że Fishburne zagrał całkiem nieźle (z resztą nowy Geralt też daje radę). Problem serialu polega na tym, że nie mam pojęcia co ma wspólnego z Wiedźminem. Grałem w W3, oglądam serial i poza imionami bohaterów nic nie ogarniam. Regis wyruszający na przygodę w drużynie pierścienia, Jaskier zakochany w Radowidzie, Ciris w lesbijskim romansie z jakąś łotrzycą, czarodziejki uczące się walki białą bronią. Nie
  • Odpowiedz
@Logytaze: W Ksiazce z tego co pamietam napatoczyl sie wiedzminowi przy zleceniu na inkuba (albo jakies inne ustrojstwo, cos takiego, zotaje w pamieci jako taki z natury zly, który ma swoje za uszami ale teraz zyje sobie spokojnie, sage czytalem 25 lat temu takze jak co przekrecilem to wybacz).
  • Odpowiedz
@pigmaster: Daję sobie prawo do pomyłki po grałem tylko w W3. W każdym razie dla mnie Regis to gość, który siedział we własnej piwnicy warzył bimber. Druga kwestia - niech mi ktoś wyjaśni czy to normalne, że światło słoneczne nic mu nie robiło.
  • Odpowiedz
  • 0
@ATAT-2 Fishburne to solidny aktor z doświadczeniem to i profesjonalnie wywiązał się z zadania. Jakby mu dali do zagrania Geralta to pewnie też coś z tego by wycisnął.
Pytanie tylko po kiego wuja robić takie fikoły? To jakieś wyzwanie? Jest mnóstwo zdolnych aktorów lepiej pasujących do postaci. Też zagraliby to solidnie.
I po co wywalili niebanalną historię tej postaci i zastąpili nijakim generykiem?
  • Odpowiedz
@Logytaze: Zgodnie z książką Regis podróżował z nimi i pomagał. Zgodnie z książką Ciri sypiała z kobietami. To tyle, co zgadza się z serią napisaną przez Sapkowskiego.
  • Odpowiedz
@Klozapina: wizualnie sie zbytnio nie zgadza, sle nadrabia grą aktorską, a to ważniejsze, a charakteryzacja i ubiór wedlug mnie calkiem nieźle wyszly. Od pierwzej sceny moglem uwierzyć w tą postać.
  • Odpowiedz