Kupować sobie NASa 4TB do domu czy kitrać kasę i nie kupować :| dysk google zapełniony i zamiast wydawać 9zł miesięcznie myślę czy nie wydać 1500zl na swoją chmurę xd #nas #it #informatyka
@Pwner: te 9zł to możesz z ankiet google wyklikać , u mnie co najmniej co drugi miesiąc wychodzi za free, co do nasa to postawiłem sobie samoróbkę, nie żałuję, wydałem chyba z >1600 z dyskami, na dysku google mam w obniżonej jakości w razie czego, dodatkowo z żoną się tym dzielę, jeszcze sie nie zapchało, na nasie Immich, Jellyfin etc
@maniel: u siebie też mam Toshiby, ale jedna Toshiba MG10AFA22TE 22TB kosztowała niedawno ~1600zł, a teraz ceny wystrzeliły. Trzeba poczekać, bo to przez AI.
@maniel: @Beekeeper Dzisiaj kupiłem, uległem. Zamówiłem 2x nowe dyski WD RED Plus 4TB po 449zł i ASUSTOR AS5202T za 590zł. Mały dwuzatokowiec, sprzęt poleasingowy używany. Ten model polecił mi znajomy który takiego ma od lat i niczym nie odstaje pod względem funkcjonalności od Synology, a cena całkiem niezła. Łącznie 1488zł za własną chmurę 4TB w RAID 1.
Według chatu GPT chcąc najmować taką chmurę od dostawcy to koszty rzędu
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
#nas #it #informatyka
źródło: image
PobierzMały dwuzatokowiec, sprzęt poleasingowy używany. Ten model polecił mi znajomy który takiego ma od lat i niczym nie odstaje pod względem funkcjonalności od Synology, a cena całkiem niezła. Łącznie 1488zł za własną chmurę 4TB w RAID 1.
Według chatu GPT chcąc najmować taką chmurę od dostawcy to koszty rzędu