Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +186
Niesamowite jest to jak ostry, wyraźny, bez strefy przejściowej jest ten podział gdzie się mówi „wychodzę na dwór”, a gdzie się mówi „wychodzę na pole”. Niemal równo z granicami województw małopolskiego i podkarpackiego, co jest przecież nietypowe jak na Polskę. Niby rysuje się granica Galicji, ale nie do końca, bo są wyjątki (Kazimierza Wielka, Miechów, Proszowice). Jedziesz na zakupy z Sandomierza do Tarnobrzega i już jesteś w zupełnie innej strefie językowej xD
źródło: 035645EB-B0C2-4590-9E2E-1FA2D7CE8200
Pobierz
czy zdarza wam się skrobać przednią szybę od środka przy minusowych temperaturach? Obecnie w tych okolicach zera widzę sporo wilgoci/niemalze wody, a im dalej w zimę, tym będzie gorzej. Nie wiem, jak temu przeciwdziałać, skad tyle tej wilgoci. Jakieś woreczki z ryżem czy te takie pochłaniacze allegrowe nic nie dają ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#kiciochpyta #samochody
#kiciochpyta #samochody

#marszniepodleglosci
źródło: 20251111_162632
Pobierz@printf: lol, ty chyba nie rozumiesz co oznacza hipokryzja
przecież osoba której odpowiadasz nie każe nikomu mieć dzieci, więc fakt że sama nie ma nie jest żadną hipokryzją
jak ktoś wywiesza takie banery, a sam dzieci nie ma to wtedy jest "hipokrytom", więc pytanie było słuszne
@MYexodus: Znam trochę prawaków, w większości płci męskiej, ale są też pojedyncze prawaczki. No i nie zgadniesz. Mimo tego, że są w przedziale wiekowym 28-35 lat i spora część jest w związkach ( zwykle nieformalnych, o zgrozo!). To w zdecydowanej większości posiadają zero dzieci albo max jedno. A jak powiedział prof. Czarnek jeśli w wieku 30 lat rodzisz pierwsze dziecko to
@Gerard_z_Rivivy: Tak, tak, na pewno tak się stanie.
Dla prawicowych umysłów zawsze "ci drudzy" są jak dzieci - wystarczy im coś rozkazać, albo zawstydzić i "lemingi" się zmienią.
Ja wiem skąd bierze się takie myślenie xD.
Oczywiście kościelne bajędy, albo wzmacnianie małpich stadnych instynktów na stadionach i w rozkminach prawicowych guru
Ostatni rok jest naprawdę dla was bardzo nieprzychylny i psycha siada co? xDDDD
@fizzly: a co się dzieje kiedy sie dowiedzą że dziecko urodziła lesbijka?
@RuchaczSpychacz: Oczywiście że pomoże. Kobiety podążają za najgłupszymi trendami. Wystarczy ostracyzm społeczny jeśli nie masz dziecka to szybko podążą za trendem i będą chciały dzieciaka nie mniej niż nowego labubu