Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +162
Niesamowite jest to jak ostry, wyraźny, bez strefy przejściowej jest ten podział gdzie się mówi „wychodzę na dwór”, a gdzie się mówi „wychodzę na pole”. Niemal równo z granicami województw małopolskiego i podkarpackiego, co jest przecież nietypowe jak na Polskę. Niby rysuje się granica Galicji, ale nie do końca, bo są wyjątki (Kazimierza Wielka, Miechów, Proszowice). Jedziesz na zakupy z Sandomierza do Tarnobrzega i już jesteś w zupełnie innej strefie językowej xD
źródło: 035645EB-B0C2-4590-9E2E-1FA2D7CE8200
Pobierz
czy zdarza wam się skrobać przednią szybę od środka przy minusowych temperaturach? Obecnie w tych okolicach zera widzę sporo wilgoci/niemalze wody, a im dalej w zimę, tym będzie gorzej. Nie wiem, jak temu przeciwdziałać, skad tyle tej wilgoci. Jakieś woreczki z ryżem czy te takie pochłaniacze allegrowe nic nie dają ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#kiciochpyta #samochody
#kiciochpyta #samochody

#marszniepodleglosci
źródło: 20251111_162632
Pobierz@JerryManson: zgadzam się, ale z drugiej strony mam pewien opór przed tym, że mam nie obrażać ludzi, którzy już kogoś albo coś obrażają.
A w tym przypadku obrażają, trywializują i depczą całą ideę najważniejszego i najbardziej uroczystego święta RP, co mnie niezmiernie rozsierdza.
No nie do końca. 107 lat temu kwestią istnienia państwa była walka z zaborcami, dziś kwestią istnienia Polski jest jej problem z dzietnością.
@fizzly: Możesz podać taki przepis który tego zakazuje?
@fizzly: No i super.
Więc nie kłam, że nie mogą.
@pozdroxxx666: W etosie prawicy jest definiowanie kobiety jako klaczy rozpłodowej i własności którą może rozporządzać tylko samiec
xD
#antynatalizm
@plyty_chodnikowe: W etosie lewicy jest definiowanie kobiety jako konia pociągowego który ma pracować na swojego pana w kołchozie za najniższą krajowa.
Praca czyni wolnym według waszej ideologii.
@fizzly: No i słusznie.
Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to milcz.
@Piotrek7231: To nieprawda, od dawna więcej dzieci mają najbogatsi