Wpis z mikrobloga

@xfin nie obrażamy. Każdy ma prawo świętować taki dzień w sposób jak go ojciec wychował. Ja jako konfiarz (ale dawny lewus) nie wyobrażam sobie, żebym dzielił kogoś na gorsze lub lepszego. Zwłaszcza w taki dzień jak dziś.
  • Odpowiedz
nie obrażamy

Każdy ma prawo świętować taki dzień w sposób jak go ojciec wychował.

@JerryManson: zgadzam się, ale z drugiej strony mam pewien opór przed tym, że mam nie obrażać ludzi, którzy już kogoś albo coś obrażają.
A w tym przypadku obrażają, trywializują i depczą całą ideę najważniejszego i najbardziej uroczystego święta RP, co mnie niezmiernie rozsierdza.
  • Odpowiedz
@xfin

Oczywiście, że jest problem z dzietnością w Polsce, ale Dzień Niepodległości to nie tylko nie czas na taki plakat, ale nawet nie na poważną debatę o tym problemie XD

No nie do końca. 107 lat temu kwestią istnienia państwa była walka z zaborcami, dziś kwestią istnienia Polski jest jej problem z dzietnością.
  • Odpowiedz
trochę taki strzał w kolano z tym plakatem, bo ta babeczka ma na kamizelce tęczową naszywkę, więc to najpewniej lesbijka, a przecież lesbijki legalnie w Polsce nie mogą mieć dzieci ;)

@fizzly: Możesz podać taki przepis który tego zakazuje?
  • Odpowiedz
@Latarenko: nie strugaj kretyna, dobrze wiesz o co mi chodzi. Okej, mogą sobie wychowywać dziecko jednej lub drugiej Pani "pod przykrywką" mamy i cioci, ale nie są ani rodziną, ani nie istnieją obie/oboje jako prawni opiekunowie, itepe, itede. Drugi rodzic w świetle prawa jest dla dziecka obcą osobą. Że o adopcji nie wspomnę.
  • Odpowiedz
@Latarenko: nie strugaj kretyna, dobrze wiesz o co mi chodzi. Okej, mogą sobie wychowywać dziecko jednej lub drugiej Pani "pod przykrywką" mamy i cioci, ale nie są ani rodziną, ani nie istnieją obie/oboje jako prawni opiekunowie, itepe, itede. Drugi rodzic w świetle prawa jest dla dziecka obcą osobą. Że o adopcji nie wspomnę.

@fizzly: No i super.
Więc nie kłam, że nie mogą.
  • Odpowiedz
o k---a, młodzież Wszechpolska będzie babom mówić co mają robić jednocześnie je obrażając.

Dobra, k----u z MW, zrobię sobie bahora bo wywiesiłeś transparent.

@pozdroxxx666: W etosie prawicy jest definiowanie kobiety jako klaczy rozpłodowej i własności którą może rozporządzać tylko samiec
  • Odpowiedz
@pozdroxxx666: W etosie prawicy jest definiowanie kobiety jako klaczy rozpłodowej i własności którą może rozporządzać tylko samiec

@plyty_chodnikowe: W etosie lewicy jest definiowanie kobiety jako konia pociągowego który ma pracować na swojego pana w kołchozie za najniższą krajowa.
Praca czyni wolnym według waszej ideologii.
Latarenko - >@pozdroxxx666: W etosie prawicy jest definiowanie kobiety jako klaczy ro...
  • Odpowiedz