Wpis z mikrobloga

@lysyzlombardu: Przypominam że podczas pierwszego marszu Narodowcy mieli 1 procent poparcia pod patronatem pięknego Mariana, górowały wolnościowe podejścia gospodarcze i real politik - potem to już równia pochyła do nacjonalizmu i pogarda dla ducha wolności
  • Odpowiedz
@bartiii_

Takie to dziwne? Kocham Polskę, ale stanie w jednym szeregu z osobami, które z pustych patriotycznych haseł uczynili sobie narzędzie do dzielenia Polaków, nie jest dla mnie. Abstrahując od szlachetnej historii powstania tej inicjatywy, obecnie Marsz stał się platformą do głoszenia populistycznych haseł, które tylko na pozór są patriotyczne.
  • Odpowiedz
@Dorianxxx @lysyzlombardu ale wiecie, ze to ze idziecie w marszu nie znaczy, ze musicie popierać bąkiewicza czy mariana. To serio zaszło juz za daleko. Podział za podziałem, byle najmniejsza wymówka byla i można dzielić. Na pogrzeby tez nie chodzicie, bo zbyt duża część księży jest z-----a? Czy idziesz oddać pamiec zmarłemu? Bylem kilka razy na marszu i zawsze miałem w dupie kto organizuje marsz. Jedni chcą sobie wybierać mordy niepodlegoscia,
  • Odpowiedz
@uriel_ck
Są inne marsze lub wydarzenia praktycznie w każdym mieście powiatowym i większym i nie trzeba dokładać swojej cegiełki do frekwencji na marszu w Warszawie. Nawet jeśli nie popierasz pewnych haseł, to będąc na marszu niejako godzisz się na nie. Tak jak przykładowo niestety pewni politycy zawłaszczyli marsze kobiet kilka lat temu.
  • Odpowiedz
@lysyzlombardu: marsz jako taki jest spoko inicjatywą, ale też nie zamierzam chodzić z pisowcami czy innymi zwierzętami mającymi polexit na sztandarach czy inne murem za ziobro cwelem XD nic mi tak nie obrzydziło słowa patriotyzm jak te s--------y (°°
  • Odpowiedz
@lysyzlombardu Ja też I w sumie nie wstydzę się tego, pamiętasz może jakj byłeś w-------y jak mówili że z trgo się wyrasta? XD Ale mnie to w-------o, JAK TO, JAK MOŻECIE TEGO NIE ROZUMIEC, LE WA CY, a dziś dzięki temu jak Dzie próbują tych samych sztuczek, na które sam się nabrałem to się tylko śmieje jak pajacuja dwója sie any było dosadnie, szokującoz, najlepiej ogólniki i jakiś wróg narodu, banalne
  • Odpowiedz
@uriel_ck nie, oni nie wiedzą, dzisiaj musisz być czarno-biały, nie możesz po prostu iść sobie na marsz jako największy krajowy event pod hasłem Dnia niepodległości, automatycznie musisz popierać tych czy tamtych, jedni drugich wyzywają i każda ze stron czuję się lepsza, tu nigdy nie będzie dobrze, bo ten naród zawsze będzie się gryzł między sobą, dla zasady i dla uciechy rządzących
  • Odpowiedz