Wpis z mikrobloga

Hej,

Pomoże ktoś złożyć PC’ta tak żeby posłużył przez najbliższe 3 - 5 lat?

Moje zastosowanie to: otwarte 3-4 przeglądarki jednocześnie (każda na innym monitorze), mail, praca biurowa. Główny monitor to 4K.

Budżet nie jest istotnym ograniczeniem i zależy mi na wydajności i braku frustracji.

Myślałem, zeby zrobić sobie mixa z zestawow TechLipton z najdrozszego zestawu a niektory elementy jak grafika tansze po prostu.

AMD Ryzen 7 9800X3D lub Ryzen 9 9950X3D
Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7
GOODRAM 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30 IRDM BLACK V SILVER
Gigabyte GeForce RTX 5090 AORUS Master 32GB GDDR7 DLSS4
Fractal Design Meshify 3 XL Black RGB TG Light Tint
ENDORFY Supremo FM6 1000W 80 Plus Gold ATX 3.1
Lexar 2TB M.2 PCIe Gen5 NVMe NM990
be quiet! Light Loop 360mm 3x120mm

On poleca tam coś takiego, ja bym tylko wywalił to chłodzenie wodne bo nie jestem przekonany do wody no i tą kartę graficzną wziął jakąś słabszą bo jak w coś gram to jest to albo coś pokroju LoL albo Tibia (xD).

Dobry kierunek czy byście coś pozmieniali?
#majk3lskladapcty #komputery #pcmasterrace
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@choosewisely: Cześć, chętnie Ci pomogę (prowadzimy dspc.pl) ze złożeniem czegoś dla siebie. Mówisz, że chcesz ograniczyć wydajność GPU. Grasz w cokolwiek więcej poza tymi prostszymi grami i czy zamierzasz?

Ogólnie branie aż takiego procesora czy płyty nie ma sensu pewnie. Inaczej to trochę wyrzucenie kasy w błoto.

#dspc dspc.pl
  • Odpowiedz
@choosewisely: wcale nie najgorzej sam dobrałeś komponenty.

Całość ma świecić?
Z powietrznych schładzaczy z wysokiej półki to np. Thermalright Peerless Assassin - tu bym chyba proponował Digital.
Choć jak ma być topka to
  • Odpowiedz
  • 0
@woj_st ale ja nie chce sie z nikim ścigać, bo nawet nie za bardzo mam z kim :p po prostu przez najbliższe parę lat pracy chcę mieć możliwie największy komfort tejże pracy.

@X-PC boje się trochę właśnie dawać komuś do złożenia całości mimo że sam nigdy nie składałem, bo nie chcę częsci ze zwrotow z wadami itp. bo się naczytalem ze takie wkladaja do skladanych xD
  • Odpowiedz
@choosewisely: no tak, bo duże sklepy zawsze wkładają jak tylko mają możliwość, bo niby czemu nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dlatego tez warto u nas- my wszystkie części zamawiamy pod indywidualne zamówienie i lecą oryginalnie zapakowane, prosto od producentów / dystrybutorów.

A z procesu kompletacji i składania wysyłamy na bieżąco dokumentację fotograficzną, żeby też
  • Odpowiedz