Wpis z mikrobloga

zrobiłem nagetsy z netto w erfrajer ale to ma taką konsystencję że brzydzę się to jeść
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 28
@Teuvo czasem kupuje do erfrajera polęwdwiczki z biedry i są w sumie spoko jak kurczakburger. Jak na razie nie miałem wtopy jakościowej żeby wywalić do kosza
azunya - @Teuvo czasem kupuje do erfrajera polęwdwiczki z biedry i są w sumie spoko j...

źródło: 128

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@RobertPupica: parę dni wcześniej kupiłem w netto jakieś polędwiczki z kurczaka w panierce, to nie było MOM tylko zwykłe mięso ale też mnie to nie zachwyciło i też obrzydało ale wcześniej kupiłem jakieś właśnie strajpsy czy coś takiego nie pamiętam ale w lidlu i to było spoko akurat
  • Odpowiedz
@Teuvo w piekarniku bo wentylator jest z boku. Gdybym dał do erfrajera możliwe, że ser będzie furgać po całym erfrajerze z powodu wentylatora na górze (burgira robię na zasadzie 12 minut bez górnej części bułki + 3 minuty z nią). W sumie kurde całego można dać do erfrajera i nic nie powinno furgać po erfrajerze, sprawdzę w któryś dzień bo status kurczakburgirów wynosi 0 słownie zero
  • Odpowiedz
@Teuvo: Jak zauważyłem są dwa rodzaje gotowych produktów z kuraka: jedne są typowym kawałkiem mięska (np. wspomniane polędwiczki z biedry), a inne są uformowaną mielonką (np. Morliny tak robią w większości produktów). Oczywiście ten drugi jest w mojej opinii okropny, więc zawsze staram się czytać skład, bo tam będzie najczęściej napisane jaką "formę" ma mięsko.
  • Odpowiedz
@Ukasz03: Morliny też mają normalne polędwiczki, nawet takie lepsze w panierce kukurydzianej.

Te mielonkowe to new yorkery czy nuggetsy. Jeszcze chyba mają "frytki kurczakowe" też z tej mielonki.

Morliny to chyba najbardziej w c---a przycięły na ich "kebabie"
Wcześniej to było fajne samo mięsko, mimo że nie smakowało jak typowy kebab to jednak przyprawione całkiem nieźle, a teraz połowa tego to sama skóra z kurczaka, obrzydlistwo x.x
  • Odpowiedz
@Teuvo: urna chłopie nie kupuj tych gotowych badziewi z netto czy biedronki bo tego się nie da jeść. A już b--ń cie panie boże jakieś niby serowe, bo tam to smakuje jakby chłop do tego....a nie powiem co.
  • Odpowiedz
@azunya: kluczem tu jest to że masz pikantne polędwiczki, kiedyś wziąłem łagodne i ostatecznie dojadał je pies a zwykle ja jestem na końcu domowego łańcucha pokarmowego bo pies ma swoją pulę żarcia
  • Odpowiedz
  • 1
@ChlopoRobotnik2137: wygodniejsze niż zwykły piekarnik bo nie trzeba czekać aż się nagrzeje plus piecze też się szybciej, jak są dwa kosze to można robić dwie różne rzeczy jednocześnie i ustawić tak że skończą w tym samym momencie, a jak się uświni to myślę że łatwiej te kosze umyć pod zlewem niż czyścić piekarnik

niektóre rzeczy które robi się raczej na patelni można w tym zrobić (np sajgonki robiłem, kiełbasę, naleśniki
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: piekłem w tym chleb, jest genialny i robienie kiełbasek w stylu tych na grillu idealne. To tak dodatkowo do tego co autor napisał. Tak samo grzanki, tosty no multum możliwości, świetne urządzenie.
  • Odpowiedz