Wpis z mikrobloga

Ile musi minąć lat, aby idioci zaczęli stosować się do znaków poziomych na ROK?
Typ z mercedesa KR3X093 prawie spowodował kolizję zajeżdżając mi drogę nagle zmieniając pas przez linie ciągłą. Po obtrąbieniu go jeszcze złośliwie zahamował do zera na zielonym świetle, ewidentnie próbując sprowokować kolizję. Później na innym pasie zrównał się ze mną i jeszcze się pluł przez szybę pukając się w głowę, po czym wnioskuję, że był święcie przekonany o tym, że jechał prawidłowo. Aż kusi, żeby zgłosić takiego gościa na policję. Bo kiedyś trafi na kogoś bez kamerki i po kolizji będzie twierdzić, że to ten drugi kierowca w niego uderzył.
#krakow #polskiedrogi
goferek - Ile musi minąć lat, aby idioci zaczęli stosować się do znaków poziomych na ...

źródło: Przechwytywanie

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@goferek: ROK to dosłownie najprostsze rondo z zawsze odmalowanymi pasami ruchu gdzie naprawdę trzeba być ślepym albo w dupie przepisy mieć, aby zająć zły pas ruchu. Na Matecznym to samo, pasy wymalowane ale ludzie tam kompletnie ignorują, z prawego pasa kończą na lewym i odwrotnie, tragedia.
  • Odpowiedz
@goferek: o rodndo ofiar Katynia. Też wiele razy miałem takie przypadki. Jeżdżę tam bardzo ostrożnie, bo ludzie myślą że jak źle pojadą to świat spłonie i nie da się zawróci.
  • Odpowiedz
  • 10
@goferek Świat przygłupa, kończy się na czubku jego nosa, więc nie oczekuj, że będzie szanował prawo, a tym bardziej innych uczestników ruchu. On jedzie i wszyscy mają się dostosować, bo jak nie, to będzie wylew furii i zachowywanie się jak małpa, żeby udowodnić swoją wyższość.
  • Odpowiedz
idioci zaczęli stosować się do znaków

@goferek: Say that again, but slowly xD

Nigdy się to nie stanie, gdyż ROK mając 3 pasy i 4 sygnalizacje świetlne przerasta możliwości intelektualne najmniej inteligentnych posiadaczy prawa jazdy. Taka sytuacja będzie się od czasu do czasu zdarzać i nie da się tego zmienić.
  • Odpowiedz
@goferek: nie chcę nic mówić ale sygnałem, że ktoś zjeżdża może być ten migający cycek z boku auta, on tam miga albo po lewej albo po prawej stronie
polecam, naprawdę ułatwia życie
  • Odpowiedz
  • 0
@Brutus66: tylko tam oba skręcają w lewo, więc wszyscy powinni mieć cały czas włączony kierunkowskaz. Tylko problem w tym, że mniej inteligentne jednostki nie potrafią trafić we właściwy pas ruchu.
  • Odpowiedz
@goferek: no to trzeba uważać i pisać do miasta, jeśli kierowcy notorycznie się mylą a nigdzie indzie się nie mylą to może droga hujowo zrobiona i oznaczona ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@goferek: musiałem być niedawno 2 razy w IKEA. Za każdym razem taka sama sytuacja. Następnym razem już nawet nie będę trąbić. Oni i tak nie zrozumieją dlaczego jadą źle. Debile powinni jechać busem.
  • Odpowiedz
nigdzie indzie się nie mylą

@Brutus66: XD tak jest dosłownie na każdym skrzyżowaniu tego typu, bo ludzi przerasta śledzenie linii. ba, nawet jak są separatory na rondach to potrafią po nich przejechać bo przecież nie będą patrzeć na znaki przed skrzyżowaniem albo później zawracać. musieliby chyba postawić klocki oporowe z betonu

Po obtrąbieniu go jeszcze złośliwie zahamował do zera na zielonym świetle

@goferek: za to by bym wysyłał
  • Odpowiedz
@niechcetukonta: trochę jeżdżę samochodem i według mnie nie na każdym, a skoro ludzie się mylą na innych to znaczy, że droga jest źle zrobiona ¯\(ツ)/¯ jak ścieżka rowerowa ma wyboje to nie piszesz, że rowerzyści hujowo jeżdżą tylko mówisz, że jest hujowa ścieżka
tak samo jest z takimi skrzyżowaniami
  • Odpowiedz