Aktywne Wpisy

smutny_przerebel +121
Poważni wspólnicy, poważna firma, poważne pieniądze.
Każdy średnio ogarnięty inwestor, widząc typa w dolarsowym garniaku, dwa razy by się zastanowił, zanim powierzyłby mu choćby stówkę.
#slubodpierwszegowejrzenia
Każdy średnio ogarnięty inwestor, widząc typa w dolarsowym garniaku, dwa razy by się zastanowił, zanim powierzyłby mu choćby stówkę.
#slubodpierwszegowejrzenia
źródło: Bez nazwy-1
Pobierz
uncle_freddie +55
As kier Cristiano Ronaldo w meczu w Irlandią, jego trud skończony
MIRROR: https://streamin.link/v/6b58b3d5
Reakcja Ronaldo: https://streamin.link/v/fdfcf50f
#mecz #meczgif #ms2026
MIRROR: https://streamin.link/v/6b58b3d5
Reakcja Ronaldo: https://streamin.link/v/fdfcf50f
#mecz #meczgif #ms2026

Przez ten czas spotkałem:
- Dwa autobusy tej samej linii które jechały jeden po drugim, nie mieściły się na przystankach razem, więc najpierw pasażerów wysadzał jeden, odjeżdżał, za nim podjeżdżał drugi, wysadzał ludzi, a my stoimy w korku za nimi bo nie ma jak wyprzedzić (podwójna ciągła)
- Śmieciarkę za którą jechaliśmy 2km
- Babkę z wózkiem na Sępolnie która prowadziła wózek środkiem drogi bo chodniki były zajęte przez samochody.
- Całkowicie zastawione autami przystanki autobusowe (znów Sępolno/Biskupin)
- Całą masę lewoskrętów które blokowały ruch na całej ulicy bo nikt nie przewidział chociaż odrobiny dedykowanego pasa do niego (Mydlana/Miłoszycka, Swojczycka/Monte Cassino, Sołtysowicka/Aleja Poprzeczna)
- 14 min stałem na przejeździe kolejowym bo przejeżdżały 3 pociągi z rzędu a szlaban się nie otwierał pomiędzy nimi (w godzinach okołoroboczych) - znów Sołtysowice ale pewnie na Kowalach/Wojnowie będzie ta sama sytuacja
- Kierowców parkujących na skrzyżowaniach, przejściach dla pieszych, zwróciłem jednemu uwagę że zasłania widok na całe skrzyżowanie, na co usłyszałem że on od zawsze tak parkuje bo miejsca nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dlaczego to miasto nienawidzi kierowców? Połowa tych bezsensownych korków zostałaby rozwiązana przy odrobinie dobrej woli.
Nienawidzę jeździć autem po tym mieście.
#wroclaw
@bonekropik: o, to moje ulubiene (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@bonekropik: może i tak, ale mam wrażenie, że dużo kierowców by chciało zupełnie bez korków jeździć w godzinach szczytu przez centrum prawie milionowego miasta (oficjalnie chyba 600k, ale szacowania są na dużo więcej, bo studenci i ukraińcy się nie meldują). Wrocław jest po prostu za mały i tak wygląda życie w dużym mieście.
@bonekropik: na Kowalach/Wojnowie to jest jeden pociąg na godzinę, nie stoi się tam długo
@bonekropik: Klasyczek. Najlepsze jest to, że Straż Miejska potrafi przyjechać i nie wystawić za to mandatu.
@Iudex: Dlatego potem ludzie mieli to w dupie.
Co do lewoskrętu, na w/w skrzyżowaniach jest spokojnie miejsce by je dodać. Fizycznie oczywiście, bo na papierze może być dokładnie tak jak piszesz.
@bonekropik: jak w latach 2000 jezdzilem do liceum kochanym 134, to bywalo, ze i 3 boskie przegubowe ikarusy jechaly jeden za drugim ;)) Potrafiily zablokować całe rondo na Powstańców.
źródło: 134
Pobierz@Darth_Gohan To, że śmieciarka zatrzymuje się przy każdej posesji żeby zabrać śmieci zapewne.
@bonekropik: No cóż uroki życia w mieście. Kiedyś śmieci muszą wywalić.
@pekak: to tylko twoje projekcje. Kierowcy chcą obwodnic. Bezkolizyjnych i dwupasmowych lub szerszych. Chcą dróg wschód - zachód. Jadąc np. z Jagodna na Klecine trzeba jechać albo przez obwodnicę śródmiejską, która ani nie jest bezkolizyjna, ani nie jest nawet obwodnicą, albo przez Wojszyce i skończyć na Zwycięskiej. Pomiędzy Armii Krajowej, a Zwycięską
@bonekropik: gdyby zakazać śmieciarek, bab z wózkami, i autobusów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nienawidzę jeździć po tym mieście gdzie cudem jest gdy kierowcy zrozumieją co to znaczy jeździć na zamek, co to znaczy jednak
To poleciales. Ilosci mieszkańcow juz dawno nie liczy się po meldunku. Pewnie Wrocław ma więcej niż te oficjalne chyba 670 tys. ale aby miał 1 milion to co 3 mieszkaniec musialby byc nie uwzględniony w statystykach.
@bonekropik: Częściowo sam sobie odpowiedziałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)