Wpis z mikrobloga

Kiszak o jakie wymagające te gry te soulslajki o jakie trudne nie dla dadgejmerow i każuali.

Tymczasem to nawet ja w tym bloodborne wbiłem ng+7 z tego co pamiętam i to nie używając kontry ani razu i pistoletu XD ja się tylko turlałem albo obok bossa się przechodzi w bok po prostu a i tak unikniesz ataku. Trudne wymagające gry powtarzam nie dla casuali XD

#kiszak
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lokomotyva: wmowienie ludziom, ze powolna, wrecz prymitywna gra, gdzie caly potrzebny moveset to 1 atak i roll jest ciezka, to jedno z najwiekszych klamstw gamingu obok tego, ze kiszak sie zna na grach. W polowie gier co gralem majac 6 lat na nesie potrzebny byl wiekszy skill czy refleks.
  • Odpowiedz
@lokomotyva: w ds1 sporo bossów nic ci nie robi jak im pod nogi wejdziesz w ds2 na wielu przeciwników wystarczy chodzić w dobrym kierunku to zanim skończą zamach będziesz poza zasięgiem ataku. Trudne gry dla prawdziwych hardcorów xD Przyznam wymagają cierpliwości i czasem nawet trzeba pomyśleć co się robi ale grałem w trudniejsze platformówki.
  • Odpowiedz
@lokomotyva po przejściu wszystkich soulsów Sekiro i eldena uważam że te gry nie są trudne tylko łudząco trudne, a ich „trudność” polega na tym że trzeba wiedzieć jak grać, co zrobić w danym momencie.

Wiedza ta jest sztucznie ukrywana przed graczem. Obejrzysz tutorial jakiegoś tryharda i nagle wszystko staje się łatwe, ale gracz nie ma szans dowiedzieć się tego sam inaczej niż metodą prób i błędów.

Grając w soulsy będziesz już
  • Odpowiedz