Wpis z mikrobloga

Gorzów to upadłe miasto, nie można się dostać do lekarza nawet prywatnie. Najbliższe terminy do okulisty prywatnie (poza jedną lekarka z Ukrainy) są dopiero na przyszły rok. Potem się dziwicie czemu mieszkania w Warszawie takie drogie, a tak na prawdę tylko tam jest jeszcze sens mieszkać.
#gorzow #nfz #nieruchomosci
Zbiersk - Gorzów to upadłe miasto, nie można się dostać do lekarza nawet prywatnie. N...

źródło: 1000016634

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@radoslaw-franciszek-osowka: tak ale na leczenie jesteś już skazany w Polsce. Ludzie unikają tamtejszej służby zdrowia ze względu na barierę językową i pogardę ze strony Niemców. Oni ciągle brzydzą się nami, nic się nie zmieniło od czasów przedwojennych
  • Odpowiedz
Ludzie unikają tamtejszej służby zdrowia ze względu na barierę językową i pogardę ze strony Niemców.

@Zbiersk: tak tak, na pewno jak idziesz w Niemczech do lekarza to toba gardzi i cie zle leczy moze od razu? Chodzi o bariere jezykowa i czasami koszty, w zaleznosci od konkretnej sytuacji.
  • Odpowiedz
  • 0
@HexenHeretic: no więc tam jest coś takiego że masz kilka funduszy zdrowia (coś jak chce konfa) i możesz się leczyć tylko w tych placówkach z którymi fundusz ma podpisane umowy. Nie jest tak że możesz sobie pójść gdziekolwiek i otrzymasz pomoc za darmo. Ale to jest pomijalny fakt. Niemcy mają nas za podludzi i to jest fakt. Nie wiem czy miałeś okazję kiedyś z jakimś Niemcem współpracować, ale pogarda jest
  • Odpowiedz
@Zbiersk: Pracuje od 4 lat w Niemczech, ale mało z Niemcami. W urzędach mili ludzie. Natomiast nie odniosłem wrażenia, że niemiecki lekarz mna gardzi bo jestem Polakiem i nie mialem obawy ze bedzie mnie zle leczyć. Nie wiem skąd to wziąłeś. Plus wielu lekarzy to nie Niemcy.
  • Odpowiedz