#xtb #gielda my tu bekę kręcimy a w HQ pewnie mają pełne gacie. Mało znany fakt ale członkowie zespołu it mogą mieć ptsd po takich sytuacjach i to nie jest żart.
@banzi: w Boeingu c--j ich będzie obchodzić te 300 osób co zginęły, to statystyka.
Większym problemem będzie to, że r-------a się maszyna za którą Boeing musi oddać kasę, a cała reszta jeszcze latających musi przejść bardzo kosztowne akcje serwisowe.
Microsoftowi serwer padnie i brak dostępu. Nie można sobie na to pozwolić.
@hszan mhm, gościu który nie odróżnia Gita od Githuba od Gitlaba na pewno wie, że istnieje Github self hosted, a nie miał na myśli tego, że kod leży na Githubie online jak jego projekt na zaliczenie ze studiów.
@Defined: inta tam pewnie ustawili jak firma startowała i nikomu pewnie nie przeszło przez myśl, że kiedykolwiek będą mieli tyle zleceń
Tzo? Każdemu by to przyszło do głowy, int to naprawdę mało. Nawet robiąc śmieszne projekty na studia bierze się to pod uwagę. Nigdy nie spotkałem się z id w bazowym integerze gdziekolwiek jak żyję XD
@hszan mhm, gościu który nie odróżnia Gita od Githuba od Gitlaba na pewno wie, że istnieje Github self hosted, a nie miał na myśli tego, że kod leży na Githubie online jak jego projekt na zaliczenie ze studiów.
Tzo? Każdemu by to przyszło do głowy, int to naprawdę mało. Nawet robiąc śmieszne projekty na studia bierze się to pod uwagę. Nigdy nie spotkałem się z id w bazowym integerze gdziekolwiek jak żyję XD
@NoMercyIncluded: Widać nie mieli tam jeszcze szkolenia z UUID ( ͡°͜ʖ͡°)
@NoMercyIncluded: zdziwiłbyś się co mozna znaleźć w kodzie firm, które startowały te 20 lat temu XD pewnie ktos tam wstawił inta przy robieniu prototypu i zapomniał potem zmienić i tak zostało. Patrząc na to kiedy powstało xtb to pewnie na początku system kontroli wersji tam nie istniał więc nawet nie sprawdzą kto to zrobił.
Sam przezyłem taką sytuację gdzie zmieniany był int32 na int64 jako id. Programista który ustawiał to
Większym problemem będzie to, że r-------a się maszyna za którą Boeing musi oddać kasę, a cała reszta jeszcze latających musi przejść bardzo kosztowne akcje serwisowe.
Gitlab to nie Github.
@GladysDelKarmen: np. po to żeby nie pozwalać microsoftowi uczyć LLMów na swoim kodzie
@banzi: Tylko pod warunkiem, że nikt nie straci na tym wystarczająco dużo, żeby zrobić magika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@banzi: to nie był do końca problem z softem, tylko brak szkolenia załogi, oni nie wiedzieli o tej funkcjonalności czy o tym jak mcas działa.
@banzi: nie mamy pańskiego Pajeeta i co nam pan zrobi?! ¯\(ツ)/¯
@
@NoMercyIncluded: Widać nie mieli tam jeszcze szkolenia z UUID ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sam przezyłem taką sytuację gdzie zmieniany był int32 na int64 jako id. Programista który ustawiał to