Wpis z mikrobloga

@Gienek-Kielbasa: a jakby ukradli mu tę b--ń? Zgadza się, wtedy również on by odpowiadał karnie XD

acz prezes i tak postąpił absolutnie kretyńsko i nie wiem co on chciał osiągnąć? Myślał że jak ich ostrzela, zepchnie do rowu i odbierze b--ń to na tym wszystko się skończy?
  • Odpowiedz
  • 830
@Gienek-Kielbasa: jak tylko ta historia wypłynęła, to tylko czekałem aż trafi na wykop

hurrr durrr nawet bronić się nie można w tym kraju hurrr durrr xdddddddddddddddddddddddd

nie mniej jeśli ten
  • Odpowiedz
a jakby ukradli mu tę b--ń? Zgadza się, wtedy również on by odpowiadał karnie XD

@assninja: I jeszcze sprawa Svidzerskiego pokazuje że nie wolno ci chronić broni przed kradzieżą, bo pójdziesz siedzieć.
  • Odpowiedz
@Gienek-Kielbasa: w naszym systemie praktyka jest taka, że strzelanie do uciekającego napastnika jest uznawane za przekroczenie obrony koniecznej. A co dopiero wsiadanie w samochód i ruszanie w pościg. Jeśli faktycznie strzelał do nich gdzieś na drodze po tym jak ich dogonił, to trochę posiedzi.
  • Odpowiedz
  • 119
Czyli: pod domem zaparkowały (2?) samochody, chłop wyszedł i stwierdził że prewencyjnje kogos zastrzeli zanim reszcie przyndzie coś do głowy.-> wykipki "hurrr druurr, bronil sie" xDddddddddd jacy wy durni.

Jesli potwierdza sie takie fakty jakie byly czyli- gosc twierdzi ze nikt mu nie grozil, nikt nie wszedl ma posesje a chlop wypalil i prawie odpalil 2 osoby plus gonił ich i taranował to to nie jest zadna obrona tylko napaść
  • Odpowiedz
  • 28
@amath no dzin dobry, sam jestem posiadaczem wiec mam to poukładane w głowie kiedy ewentualnie...

Swoją drogą, jak wikipki by dostały bron to strach się zatrzymać gdzieś pod czyimś domem i wklepać adres w nawi bo z za rogu wyskoczy jakis narwaniec z shadow i cie odpali xD i wy chcecie bron bez formalnosci no iks de
  • Odpowiedz
  • 38
@Gieraryhir ja stawiam ze ta sprawa będzie miała szerszy kontekst. Moze pan rusznikarz robił usługi dla gangusów a teraz chciał się wymiksować z interesu... Albo jakas kasa

Teraz to nagle prezes spółki produkujacej amunicje xD prawie jak prezes Mesko
  • Odpowiedz
@xyz_xyz: tak no też posiadam

ogólnie odpowiedzi wykopków pod tego typu postami doskonale pokazują, że temat jakichkolwiek ułatwień (jakby obecnie było trudno...) w zakresie dostępu do broni palnej słusznie jest zamknięty

oczywiście, że ta sprawa ma drugie, trzecie albo i czwarte dno :)
  • Odpowiedz
@Gieraryhir: na każdym jednym szkoleniu pod tytułem ~ "co robić jak było strzelane" jest mówione przez prawników i innych rzeczoznawców żeby dokładnie tak mówić od samego początku, nie wiem co się wydarzyło, nie pamiętam, jestem w szoku i tak dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz