Aktywne Wpisy

MonazoPL +113
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: 400 zł pekao monazo
Pobierz
tesknilam_ +17
Podobają wam się takie krótkie grzywki? Mi tak i jestem ich fanką, lecz nie każdej będzie pasować. #rozowepaski #niebieskiepaski #wlosy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

O młotku też byście tak mówili? Eee, ten młotek to jest bańka, mówię ci stary. Jest do niczego, patrz ja wbijam rękoma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda
@Arriva: zupełnie jak bańka dot com
@Arriva: firmy AI w USA tak właśnie twierdzą, inne bigtechy w to wierzą. To inwestycja w taką kurę, która na razie jest zwykłą kurą.
Dokładnie, do tego się wszystko sprowadza. Bo są w tym wąskie gardła (np. skalowanie centrów danych).
@Arriva: I tu wchodzi k**as w usta. Nakarmiono je już chyba całym internetem, terabajtami książek z torrentów, artykułów ze Sci-Huba, itd. i nie bardzo wiadomo, jak zrobić, żeby
@enten Na kryzys musimy być gotowi zawsze. Gdyby nie było kryzysów, wahań rynkowych, to giełda nie byłaby tak efektywnym miejscem do zarabiania. Tutaj warto spojrzeć na cykle koniunkturalne Kondratiewa. AI może być narzędziem, które przeniesie nas niejako na funkcji produkcji w górę.
Nie, to nie jest narzędzie.
Po czym to stwierdzasz?
Dlaczego wychodzisz z założenia o wąskim gardle, a nie pomyślisz, że może jednak będzie się chciał znaleźć ktoś kto np. postawi w końcu centra danych
Ja tak nie uważam biorąc pod uwagę fakt, że dobrze wytrenowana AI potrafi wykonywać już "prostsze prace" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeżeli zmniejszy koszty pracy to już świeci się zielona lampka.
Ja z tego korzystam cały czas jako narzędzie i jestem w szoku, że jednak ma to już jakiś tam wpływ na
@Arriva: Obudź mnie, jak się znajdzie. Centra danych w kosmosie to cała masa problemów - większe prawdopodobieństwo bit-flip'a, poważne kłopoty z odprowadzaniem ciepła, wysłanie technika żeby dopiął poluzowany kabelek nie jest możliwe, musisz unikać zderzeń z innymi obiektami, itd.
https://www.purepc.pl/elon-musk-jeff-bezos-spacex-starlink-serwery-centra-danych-w-kosmosie
Masz rację, ale kto wie? Może za naszego życia sporo się jeszcze zmieni.
@LeonL: Wystarczy, że mogę zrobić profesjonalną analizę finansową w ciągu kilku godzin ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Może też się tak zdażyć że za 3/4 lata modele będą tak zoptymalizowane że do ich uruchomienia i swobodnego korzystania bedzie potrzebnie jedynie chip za 50$montowany dodatkowo do komputera i wtedy nikt nie będzie potrzebował ogromnych centrum danych na które teraz big techy sie teraz zapożyczają
Podejrzewam, że cena tych rozwiązań może podskoczyć, przy założeniu, że rzeczywiście utworzy się kartel albo powstanie monopol.