Wpis z mikrobloga

Czy jest w Polsce coś bardziej pełnego hipokryzji od polskiej prawicy?
Precz z komuną! Komunistyczny prokurator Piotrowicz do TK, komunistyczny sędzia Kryże na wiceministra sprawiedliwości w rządzie PiS.
Ziemkiewicz: zachód to zgniłe łajno! Córkę wysłał tam na studia.
Święty węzeł małżeński nierozerwalny, a gdy dzieci to już szczególnie! Kurski załatwił sobie kościelne unieważnienie małżeństwa z kobietą, z którą miał kilkoro dzieci, bo mu napisali w sądzie kościelnym, że jest niezdolny psychicznie do małżeństwa. Po czym jego kumple biskupi kościoła pisokatolickiego stwierdzili, że jednak jest i wziął ślub z młodszą panienką, w jednym z najważniejszych polskich sanktuariów.
Precz z Ikeą i płatnościami begotówkami a własność jest święta! Berkowicz kradnie w Ikei przy płatności bezgotówkowej.
Niemcy to wróg i śmierć, nigdy Niemiec nie będzie nam bratem! Konfederacja jest w jednej frakcji w Parlamencie Europejskim z antypolską, neonazistowską niemiecką partią AFD, która głosi, że Wrocław i Gdańsk to niemieckie miasta, które trzeba odzyskać, a nadworny historyk Kaczyńskiego, Andrzej Nowak, jedzie na imprezę organizowaną przez AFD.

#bekazpisu #bekazkonfederacji #polityka
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 18
tak, hipokryzja z lewicy ( ͡º ͜ʖ͡º)

@wypok_wypok: np. taka, że są lewaki biorące heteroseksualny ślub kościelny i żyjący po 20 lat w jednym małżeństwie z dwójką/trójką dzieci, kto to widział xDD
  • Odpowiedz
  • 1
@Ariel1990lbn zastanawiające w tym poście jest to, że ludzie są zdziwieni, że politycy kłamią. To fascynujące, że nadal się o tym dyskutuje. A jeszcze są tacy, którzy ich bronią i piszą, że owszem kłamią, ale ten mój na którego głosowałem to jest inny. Ciekawe
  • Odpowiedz
@wypok_wypok to żeś sypnął konkretnymi przykładami, no nie ma co xD

To w sumie można jeszcze jeden przykład dodać do wyliczanki OPa

- piszesz o hipokryzji prawicy, zaraz jakiś prawak wyskoczy z tekstem „ale lewica jest jeszcze gorsza”. Jednak gdy go zapytasz o konkretne przykłady nie potrafi podać chociażby jednego ale inne prawaki i tak jego wysryw plusuja

Xd
  • Odpowiedz
  • 2
@L3stat: Wiesz, to nie chodzi o kłamanie rozumiane jako: polityk mówi, że nie ukradł, a ukradł. Chodzi mi o wynoszenie na piedestał pewnego poglądu, pewnej postawy życiowej, a potem życie, często demonstracyjne, w zupełnie inny sposób. To coś gorszego od kłamstwa, to skrajna obłuda, której nie dostrzegają wyborcy.
  • Odpowiedz
@Ariel1990lbn Hipokryzja to cecha obecna po obu stronach. Dla mnie najgorszy jest brak centrum. Albo jesteś lewakiem albo prawakiem. Jedna strona odrzuca, nawet te dobre pomysły drugiej strony "dla zasady". I tak się kręci podział społeczeństwa. Patriotyzm został zeszmacony do poziomu noszenia koszulek z godłem i górnolotnymi hasłami.
  • Odpowiedz