Wpis z mikrobloga

Zawsze mnie bawiło, jak na Wykopie czytam te mądrości na #blackpill o „hipergamicznych kobietach”, że „tylko mężczyzna potrafi kochać bezinteresownie”, a baby to niby jakieś zimne, kalkulujące jaszczurki sterowane gadzim mózgiem 😂

A potem wchodzi nowy sezon #rolnikszukazony, cały na biało — i pokazuje, że chłopaki wcale lepsi nie są.

Weźmy takiego Gabriela. Gość urodom nie grzeszy, ale na początku wydawał się całkiem spoko — spokojny, wrażliwy, taki wiejski intelektualista. I wszyscy myśleli: no, w końcu ktoś, kto nie poleci na wygląd, tylko na charakter. Miał sympatyczną, wrażliwą dziewczynę z podobnego świata — no idealny match (on sam też stawiał ja na pierwszym miejscu).

Ale nieeee, wystarczyło, że zobaczył, że ma jakiekolwiek szanse u atrakcyjniejszej prawniczki, i już mu się w głowie przewróciło. Liderka? Zapomniana. Na koniec zostawił sobie randkę z najmłodszą i najładniejszą (chyba), totalnie poza jego ligą — i jak tylko zobaczył, że może coś z tego być, to już klasyk: „no nie wiem, nie wiem, ciężki wybór, muszę się zastanowić”

I to jest piękne, bo pokazuje jedno — wszystkim nami rządzą te same popędy. Nieważne, płeć, wieś czy miasto. Wystarczy atrakcyjna osoba i od razu mózg odłączony od prądu

I żeby było śmieszniej, drugi koleś z Podlasia robi dokładnie to samo — miał fajne, normalne kandydatki (na samym poczatku jak była selekcja), ale nieeee, on się zapatrzył w trenerkę personalną z Londynu 😂 Ciekawe, co on sobie wyobraża — że ona rzuci swoje życie i przyjedzie na Podlasie prowadzić zajęcia fitness w wiejskiej świetlicy? XD

Także jak następnym razem ktoś zacznie gadać o tych „hipergamicznych bestiach”, to polecam zamiast teorii — po prostu Rolnika obejrzeć.
elena-mary - Zawsze mnie bawiło, jak na Wykopie czytam te mądrości na #blackpill o „h...

źródło: 000LR62E7VWXWQ34-C461

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elena-mary: ja nie wiem, co ten Skalmar widzi w tej Karolinie. Nie powiedziałabym, że jest jakaś super atrakcyjna, do tego ma dopiero 22 lata, a w tym wieku baby mają siano w głowie. Klaudia pasowała do niego najbardziej, mogłaby jedynie popracować nad fryzurą i makijażem, ale to wszystko jest do zrobienia. Poza tym, dobra, poczciwa dziewczyna. Odnalazłaby się na tej gospodarze raz dwa.
  • Odpowiedz
@elena-mary: kiedys slyszalem cos takiego, ze facet moze wychodzic sobie zwiazek a kobieta nie bardzo. Na zasadzie, ze facet bedzie latal za jedna laska X czasu a ta wreszcie peknie i beda razem, mialem 2 takie przypadki z mojego otoczenia, ze chlopaki latali za pannami okolo roku i wtedy dopiero one ich zechcialy, obie relacje zakonczyly sie zareczynami i 4-5 letnimi zwiazkami, ale potem z innych powodow sie rozpadly. U
  • Odpowiedz
  • 2
@taxi_driver92 wybacz, a, tak nie ogarniam tych pilli ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@czuczupikczu to nie, ze ja sie mylę tylko tak czytałam nie raz na wykopie. No i z tego co sam potwierdzasz każda plec na cos zwraca uwagę wiec u obu stron nie można mówić o bezinteresowności.
  • Odpowiedz
@elena-mary: o tym samym wczoraj pisałam - na początku podchodził rozsądkiem, wytypował Klaudię jako bezpieczny wybór i tak ją traktował. Wyczuł tylko, że bardziej atrakcyjne dziewczyny też chcą mu dać szansę i od razu odesłał Klaudię bez randki, tłumacząc się jakimiś iskrami. A nie dał nawet dziewczynie możliwości randek, żeby te iskry się pojawiły.
Mam nadzieję, że Klaudia szybko znalazła kogoś, kto doceni taką fajną dziewczynę.
  • Odpowiedz
@czuczupikczu:

kiedys slyszalem cos takiego, ze facet moze wychodzic sobie zwiazek a kobieta nie bardzo. Na zasadzie, ze facet bedzie latal za jedna laska X czasu a ta wreszcie peknie i beda razem, mialem 2 takie przypadki z mojego otoczenia, ze chlopaki latali za pannami okolo roku i wtedy dopiero one ich zechcialy, obie relacje zakonczyly sie zareczynami i 4-5 letnimi zwiazkami, ale potem z innych powodow sie rozpadly.

To
  • Odpowiedz
a najlepsze że ta Klaudia nie jest wcale taka brzydka - ona była po prostu nieumalowana u zwyczajnie starsza w porównaniu z koleżankami.

@ZielonePomarancze:

Niestety jest.

Kartoflana twarz, barczysta sylwetka, męski głos, niewiele kobiecego wdzięku. Te 183 cm wzrostu też nie pomaga (bo w szpilkach jest wyższa niż 90% chłopów).
  • Odpowiedz
@elena-mary: nie wiem co tam się dzieje bo nie za bardzo oglądam telewizje, ale odpowiedź jest prosta. Rynkiem matrymonialnym rządzi prawo popytu i podaży(jak każdym rynkiem nieregulowanym).
Cały problem jest w tym, że rynek dla osób w wieku 18-35 lat jest mega przechylony na korzyść kobiet. Przez co ego mają podbite i wiele z nich uważa, że ciągle mają szanse znaleźć lepszego.
Ponoć dla wyższych przedziałów tj. 30+ zaczyna się
  • Odpowiedz