Aktywne Wpisy
Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zdałem sobie sprawę że wejdę w II próg podatkowy, będzie delikatnie powyżej 120k zł w 2025 roku. Na cholerę w takim razie było mi zarabiać więcej skoro teraz będę mieć do wywalenia 32% podatku co daje ponad 40k zł... Mam na to oszczędności, poradzę sobie, ale jestem w opór wkurzony.
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
źródło: temp_file724616512454029400
Pobierz
MistrzKowalski +16

I powiem Wam, całkowicie się z wami zgadzam. Nie może być tak, że byle kto może zostać zaproszony i mówić na żywo co mu się podoba, żebyśmy przypadkiem pomyśleli, że mamy do czynienia z jakimś dziwakiem.
Moim zdaniem powinno być tak że monopol na przekaz powinien mieć tylko Tomasz Lis i Adam Michnik.
A już najlepiej to żadnych wywiadów na żywo tylko ja bym zrobił tak: zapraszamy gościa do studia, Lis albo Michnik robi wywiad i później umieszcza wybrane fragmenty, albo jeszcze lepiej.... po prostu zdaje relację co usłyszał i jakie jest jego zdanie i co mam o tym myśleć, żebym już sam nie musiał zawracać sobie głowy rozkminianiem czy mam do czynienia z totalnym szaleńcem, czy kimś wartościowym. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#neuropa #4konserwy #bekazlewactwa
źródło: newrym
Pobierz@djtartini1: a czy te wiedźmy i wróżki wypowiadają się na tematy polityczne, ważne tematy społeczne albo szukają rzekomych spisków na szczytach?
@SzubiDubiDu: ostatnio jakąś szurnietą babkę, która bzdury o żywności i jedzeniu gadała.
@Serghio: dyskusja to jest może między ludźmi na jakimś tam poziomie i z jakąś podstawową wiedzą. Czytając komentarze pod filmami wyjaśniającymi szkodliwe bzdury
Prawda się obroni, ale nie dotrze do ludzi, którzy już sobie fałsz zakodowali w głowie, a zmienienie tego jest znacznie trudniejsze niz pierwotne nauczenie się błędnie.
Dziennikarze też mają swoje obowiązki, a nie grzeczne potakiwanie by każdy mógł głosić każdą bzdurę na jaką ma ochotę. Wystarczyło zadać
Kraśko zaliczył incydent kałowy: