Wpis z mikrobloga

otwieram wykop po weekendzie i widzę że jest jakaś inba związana z newsweekiem i Rymanowskim.
I powiem Wam, całkowicie się z wami zgadzam. Nie może być tak, że byle kto może zostać zaproszony i mówić na żywo co mu się podoba, żebyśmy przypadkiem pomyśleli, że mamy do czynienia z jakimś dziwakiem.
Moim zdaniem powinno być tak że monopol na przekaz powinien mieć tylko Tomasz Lis i Adam Michnik.
A już najlepiej to żadnych wywiadów na żywo tylko ja bym zrobił tak: zapraszamy gościa do studia, Lis albo Michnik robi wywiad i później umieszcza wybrane fragmenty, albo jeszcze lepiej.... po prostu zdaje relację co usłyszał i jakie jest jego zdanie i co mam o tym myśleć, żebym już sam nie musiał zawracać sobie głowy rozkminianiem czy mam do czynienia z totalnym szaleńcem, czy kimś wartościowym. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#neuropa #4konserwy #bekazlewactwa
kolegazsasiedztwa - otwieram wykop po weekendzie i widzę że jest jakaś inba związana ...

źródło: newrym

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Onet z całą gamą wiedźm, wrózek i różnej maści szurów.

@djtartini1: a czy te wiedźmy i wróżki wypowiadają się na tematy polityczne, ważne tematy społeczne albo szukają rzekomych spisków na szczytach?
  • Odpowiedz
@AgentGRU: No to druga sprawa, tylko tego by brakowało (choć oszuści jak ci HRE udzialają porad finansowych). Nie bronię Rymanowskiego, ale oni nie są bardziej kompetentni jako dziennikarze.
  • Odpowiedz
Sam fakt, że Cichosz u niego wystąpiła i filmik ma ponad 2 mln wyświetleń nie powoduje automatycznie, że wszyscy oglądający zgadzają się z jej tezami. Przecież właśnie obserwujemy, żywą dyskusję w Internecie na ten temat, więc jeżeli rzeczywiście prawda leży gdzieś indziej, to ona sama się obroni.

@Serghio: dyskusja to jest może między ludźmi na jakimś tam poziomie i z jakąś podstawową wiedzą. Czytając komentarze pod filmami wyjaśniającymi szkodliwe bzdury
  • Odpowiedz
@Serghio:

Przecież właśnie obserwujemy, żywą dyskusję w Internecie na ten temat, więc jeżeli rzeczywiście prawda leży gdzieś indziej, to ona sama się obroni.

Prawda się obroni, ale nie dotrze do ludzi, którzy już sobie fałsz zakodowali w głowie, a zmienienie tego jest znacznie trudniejsze niz pierwotne nauczenie się błędnie.
Dziennikarze też mają swoje obowiązki, a nie grzeczne potakiwanie by każdy mógł głosić każdą bzdurę na jaką ma ochotę. Wystarczyło zadać
  • Odpowiedz
@Szalom: @Krupier @XanderPLXE Rymanowskiego z racji zasięgów wrzuciłbym do tego samego worka, co Wojewódzki & Kędzierski, Kanał Zero (jakaś Godzina), Żurnalista i kilku innych podcastów. Wszystkim można zarzucać, że miewali gości takich i owakich z różnymi poglądami i teoriami na życie. Rymanowski ze swoim kanałem na YouTubie stał się mainstreamem w nowych mediach, które rządzą się innymi prawami, często komentując i przedstawiając różne zjawiska w społeczeństwie. Dobre i
  • Odpowiedz