Wpis z mikrobloga

otwieram wykop po weekendzie i widzę że jest jakaś inba związana z newsweekiem i Rymanowskim.
I powiem Wam, całkowicie się z wami zgadzam. Nie może być tak, że byle kto może zostać zaproszony i mówić na żywo co mu się podoba, żebyśmy przypadkiem pomyśleli, że mamy do czynienia z jakimś dziwakiem.
Moim zdaniem powinno być tak że monopol na przekaz powinien mieć tylko Tomasz Lis i Adam Michnik.
A już najlepiej to żadnych wywiadów na żywo tylko ja bym zrobił tak: zapraszamy gościa do studia, Lis albo Michnik robi wywiad i później umieszcza wybrane fragmenty, albo jeszcze lepiej.... po prostu zdaje relację co usłyszał i jakie jest jego zdanie i co mam o tym myśleć, żebym już sam nie musiał zawracać sobie głowy rozkminianiem czy mam do czynienia z totalnym szaleńcem, czy kimś wartościowym. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#neuropa #4konserwy #bekazlewactwa
kolegazsasiedztwa - otwieram wykop po weekendzie i widzę że jest jakaś inba związana ...

źródło: newrym

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kolega_z_sasiedztwa: Wpis prześmiewczy, ale porusza ważny problem. Te same media, które krytykują Romanowskiego nie widzą sprzeczności w tym, że promują szurię i oszustów, żeby tylko wspomnieć Michnika promującego ostatnią książkę Palikota czy TVN, Onet z całą gamą wiedźm, wrózek i różnej maści szurów.
  • Odpowiedz
@kolega_z_sasiedztwa: wolność słowa nie oznacza że nie istnieją fakty i prawda, a od rzetelnego dziennikarza oczekiwałbym że będzie stał na ich straży

tak samo jak wolność jednostki nie oznacza, że może ona kogoś pobić albo sobie coś przywłaszczyć
  • Odpowiedz
@kolega_z_sasiedztwa: Ja tam jebię za to Rymanowskiego bo idąc jego logiką można np zaprosić kogoś od alt medu i nie widzieć w tym problemu niech każdy widz sobie sam sprawdzi czy to prawda a ja będę mówić tylko 'naprawdę? to niesamowite!'

Ale faktycznie działa wytyczone przez mainstreamowe media są śmieszne dla mnie i zastanawiam się jaka jest ich motywacja bo nie podejrzewam ich o dobre intencje bronienie świata przez fake
  • Odpowiedz
@djtartini1: to po raz milion 2137 pokazuje mi jedno. Ludzie to d3b1le. Jasne, każdy łyka swoje bzdury i nikt nie jest idealny, to pewnie, Sam nie raz wypierałem się oczywistych faktów, ale przynajmniej tę "połowę razy" wróciłem i przeprosiłem za mówienie bzdur lub kłócenie się. Większość ludzi nie ma tego nawyku.

A jak jesteś normikiem, któremu zależy po prostu na prawdzie, to jesteś szurem.
  • Odpowiedz
@Szalom: https://klubjagiellonski.pl/2025/11/03/w-obronie-bogdana-rymanowskiego-liberalowie-staja-na-glowie-i-chca-cenzury/

Tyle w temacie.

Do Rymanowskiego można byłoby mieć pretensje tylko wtedy, gdyby promował tylko jedną i słuszną ideę, w jego audycji występują różni ludzie, o różnych poglądach. W przypadku tematu żywienia zapowiedział przecież, że chętnie spotka się z osobami, które mają odmienne zdanie. Stronniczość można byłoby zarzucać, gdyby celowo nie dopuszczał do głosu innych wartości, poglądów. Nic takiego nie ma
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: nie no, rzeczy w stylu że WZJG i Crohna nie było 30 lat temu, a badania o tłuszczach roślinnych to kupione przez lobby. Trochę głupot jej się zdarzyło, no ale każdy wie do jakiej puenty dążyła i nie była ona taka zła.
  • Odpowiedz
@Mirasthrope: Najlepsze jest to że ona jest z tego co rozumiem powiązana z przemysłem mlecznym więc wiadomo że będzie mówić coś takiego o tłuszczach roślinnych xd

@Serghio Tak jak pisałem wyżej - to nie jest tak że jej narracja jest bezstronna i to tylko jej opinia na dany temat. Smieszne jest to że ona nawet nie musi wierzyć - czy akceptować tego co mówi
  • Odpowiedz
@Serghio: Ten artykuł z Klubu Jagiellońskiego mam jedno ciekawe zastrzeżenie, bo nawet z niektórymi tezami się zgadzam, trochę na wyrost jest twierdzenie o cenzurze - bo w sumie większość chyba nikt nie mówi żeby ściągnąć ten filmik, na pewno ja tak nie uważam, ale warto się zastanowić co jest też łatwiejsze - wpojenie komuś błędnego przekonania że soja GMO chce nas zabić, czy odkręcenie tego u danej jednostki?

Jednocześnie
  • Odpowiedz